Κάποιοι, λοιπόν, εδώ, στην Νότια Ρόδο ούτε παιδεία έχουν, ούτε αυτογνωσία, γιατί  αλλιώς, δεν εξηγείται η περιβαλλοντική τους  ασυνειδησία.

Είναι αδιάφοροι και υπερόπτες και πιστεύουν ότι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα και κανέναν. Απ’ όπου και να περάσουν αφήνουν  πίσω τους, το άσχημο σημάδι τους.

Όσο και να προσπαθούν οι απανταχού οικολόγοι με τα συνθήματα “Σώστε τον πλανήτη”, “σώστε τη Γη”, “όχι σκουπίδια σε θάλασσες και ακτές”, όταν υπάρχουν άνθρωποι σαν και αυτούς, που δεν έχουν μέτρο και ηθική, που δεν σέβονται το “φυσικό περιβάλλον” μέσα στο οποίο ζουν και εξελίσσονται,  που δείχνουν αδιαφορία και αγνωμοσύνη για την προσφορά του, που γίνονται οι μεγαλύτεροι εκμεταλλευτές του, που στο βωμό του κέρδους θυσιάζουν τα πάντα, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε, για τούτον τον πλανήτη.

Μήπως δεν γνωρίζουν ότι είμαστε υποσύνολο ενός συνόλου που ονομάζεται “φύση” και όχι το αντίθετο;
Μήπως δεν ακούνε καθημερινά, ότι αυτό που λέγεται “φύση” βρίσκεται ένα βήμα πριν την καταστροφή και μαζί της και το ανθρώπινο είδος;

Και αν δεν γνωρίζουν ή δεν έχουν ακούσει ποτέ τους, κάτι, για τη “φύση”,  δεν βλέπουν  ότι “αυτή”  είναι πιο ισχυρή από εμάς, και το αποδεικνύει καθημερινά, με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που όταν αυτά συμβαίνουν νοιώθουμε μικροί, αδύναμοι και ανυπεράσπιστοι μπροστά τους;

Σίγουρα γνωρίζουν!!! Σίγουρα  ακούνε!!! Σίγουρα βλέπουν!!!!  Όμως δεν πρόκειται ποτέ να μάθουν, γιατί απλά, δε θέλουν.

Γιατί είναι τόσο ανεύθυνοι και εγωιστές, που δεν τους ενδιαφέρει αν πληγώνουν τη “φύση”  κάνοντάς την ένα μεγάλο σκουπιδότοπο.

Σκουπίδια παντού!!!! στα χωράφια, στους δρόμους στα γεφύρια, στα ποτάμια, στα δάση!!!!! και δεν πάνε μόνα τους εκεί, κάποιοι τα μεταφέρουν και τα πετούν, υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο από τέτοιους ανθρώπους ;;;;;;

Από τις άπειρες φωτογραφίες, ακολουθούν λίγες, αλλά χαρακτηριστικές του μεγέθους της ανευθυνότητας, της αδιαφορίας και της ασυνειδησίας τους!!!!

 

 Εικόνα 2  Σκουπίδια στην άκρη αγροτικού  δρόμου

Εικόνα 2 Σκουπίδια στην άκρη αγροτικού δρόμου

 

Εικόνα 3 Εγκατάλειψη πλαστικών, μετά την καλλιέργεια

Εικόνα 3 Εγκατάλειψη πλαστικών, μετά την καλλιέργεια

 

Εικόνα 4  Οικιακά απορρίμματα σε χωράφι

Εικόνα 4 Οικιακά απορρίμματα σε χωράφι

 

Εικόνα 5  Σκουπίδια σε ποτάμι

Εικόνα 5 Σκουπίδια σε ποτάμι

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ