ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Υλοποιούμε μέτρα προηγούμενων κυβερνήσεων για το μεταναστευτικό”

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Θάνου

«Η κυβέρ­νησή μας συνέ­χισε τη δρο­μο­λό­γηση των μέτρων για το μετα­να­στευ­τικό, τα οποία ήδη είχαν ληφθεί από τις προη­γού­με­νες κυβερ­νή­σεις» τονίζει σε συνέ­ντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπη­ρε­σιακή πρω­θυ­πουρ­γός Βασι­λική Θάνου.

«Επι­πλέον, πέραν της βελ­τί­ω­σης των μέτρων αυτών προ­σπα­θούμε να απο­φα­σί­σουμε και προ­σπα­θούμε να υλο­ποι­ή­σουμε και ορι­σμένα επι­πλέον μέτρα για να μπο­ρέ­σουμε κατά το δυνατό να δώσουμε ανα­κού­φιση στην επίλυση του μεγάλου αυτού και κατε­πεί­γο­ντος προ­βλή­μα­τος» σημειώ­νει η κα Θάνου. Τονίζει μάλιστα ότι «η κυβέρ­νησή μας συνε­χί­ζει τη στενή συνερ­γα­σία την οποία είχαν και οι προη­γού­με­νες κυβερ­νή­σεις τόσο με την Ύπατη Αρμο­στεία του ΟΗΕ όσο και με την Ευρω­παϊκή Επι­τροπή και τον Επί­τροπο κ. Αβρα­μό­πουλο και βρί­σκουμε μεγάλη αντα­πό­κριση σε όλα τα αιτή­ματα τα οποία υπο­βά­λουμε για αρωγή προς επίλυση του προ­βλή­μα­τος αυτού».

Η υπη­ρε­σιακή πρω­θυ­πουρ­γός υπο­γραμ­μί­ζει ότι «κύρια αρμο­διό­τητά της υπη­ρε­σια­κής κυβέρ­νη­σης είναι η διε­ξα­γωγή των εκλογών κατά τρόπο άψογο και αδιά­βλητο». Επα­να­λαμ­βά­νει ότι «η υπη­ρε­σιακή κυβέρ­νηση, στο μέτρο των αρμο­διο­τή­των της θα σεβα­σθεί τις ήδη ανα­λη­φθεί­σες ευρω­παϊ­κές δεσμεύ­σεις της χώρας».

Ερω­τη­θείσα για την επερ­χό­μενη εκλο­γική ανα­μέ­τρηση και το κυρί­αρχο πρό­βλημα που θα αντι­με­τω­πί­σει, η πρω­θυ­πουρ­γός Βασι­λική Θάνου τονίζει: «Αυτό θα το υπο­δεί­ξει ο ελλη­νι­κός λαός με την επιλογή την οποία θα κάνει στις εκλογές της 20ής Σεπτεμ­βρίου. Στα στελέχη της Υπη­ρε­σια­κής Κυβέρ­νη­σης και πολύ περισ­σό­τερο στον Πρω­θυ­πουργό, θεωρώ ότι δεν αρμόζει να δώσει μία απά­ντηση η οποία ενδε­χο­μέ­νως θα παρερ­μη­νευ­θεί ή θα θεω­ρη­θεί ως πολι­τική απά­ντηση. Πιστεύω λοιπόν ότι ο ελλη­νι­κός λαός θα επι­λέ­ξει το κόμμα εκείνο, ανάλογα με το πρό­γραμμα το οποίο έχει εξαγ­γεί­λει, που θεωρεί ότι θα επι­λύ­σει με τον καλύ­τερο δυνατό τρόπο τα προ­βλή­ματα που υπάρ­χουν» εκτιμά η υπη­ρε­σιακή πρω­θυ­πουρ­γός.

Η κα Θάνου σημειώ­νει με έμφαση ότι «ως ενή­με­ρος πολίτης και ως επι­κε­φα­λής τους ανω­τά­του δικα­στη­ρίου πολι­τι­κής και ποι­νι­κής δικαιο­σύ­νης ήμουν συνεχώς ενήμερη για τα προ­βλή­ματα είχα ήδη δια­μορ­φω­μένη γνώμη επο­μέ­νως απλώς τώρα επι­πλέον εκλήθην να αναλάβω την δια­χεί­ριση και την ευθύνη των προ­βλη­μά­των αυτών. Σας δια­βε­βαιώ όμως ότι η τεσ­σα­ρα­κο­ντα­ε­τής πορεία μου στο δικα­στικό σώμα με έχει θωρα­κί­σει με την ανα­γκαία εμπει­ρία για την λήψη απο­φά­σεων επί των προ­βλη­μά­των όπως επίσης και με την ανα­γκαία εμπει­ρία που απαι­τεί­ται για τον συντο­νι­σμό της λει­τουρ­γίας της συγκε­κρι­μέ­νης αυτής υπη­ρε­σια­κής κυβέρ­νη­σης η οποία όπως γνω­ρί­ζε­ται βεβαίως είναι περιο­ρι­σμέ­νης χρο­νι­κής διάρ­κειας και περιο­ρι­σμέ­νων αρμο­διο­τή­των».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.