Ατάκτως Ερριμμένα

Φως. Απλετο φως!

Εκτακτα γεγονότα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε μια στιγμή το κλίμα και να διαμορφώσουν διαφορετική από την σχεδιαζόμενη ατζέντα. Στην πολιτική, περισσότερο απ’ οπουδήποτε αλλού, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς τον απρόβλεπτο παράγοντα. Καλύτερη υπενθύμιση δεν θα μπορούσε να υπάρξει από την διπλή παραίτηση στου Μαξίμου και στην ΕΥΠ με αφορμή τις καταγγελίες για τις παρακολουθήσεις. Πέρα από την ουσία της υπόθεσης η επικοινωνιακή διαχείριση του Μαξίμου είναι κακή. Ο ένας παραιτήθηκε, για το τοξικό κλίμα, λες κι αποχωρεί από το Big Brother οικειοθελώς και ο άλλος για “λανθασμένους χειρισμούς” λες και πετάει drone και του έπεσε. Αν η παρακολούθηση ενός δημοσιογράφου από την ΕΥΠ μπορεί να δικαιολογηθεί (με κάποιο τραβηγμένο από τα μαλλιά σενάριο, για το οποίο, ωστόσο, είμαστε όλοι αφτιά!), πώς είναι δυνατόν να ζητείται με εισαγγελική εντολή από την ΕΥΠ η παρακολούθηση ενός εκλεγμένου ευρωβουλευτή, ο οποίος διεκδικεί και την ηγεσία πολιτικού κόμματος για «σοβαρό εθνικό λόγο» και η ΕΥΠ, η οποία έχει πλέον υπαχθεί στον Πρωθυπουργό, να μην ενημερώνει τον πολιτικό της προϊστάμενο; Πόσο πειστικό μπορεί να γίνει αυτό; Ποιους άλλους μπορεί να παρακολουθούσε χωρίς να το γνωρίζει κανείς; Από την ώρα που ο κ. Ανδρουλάκης πήγε στον εισαγγελέα μέχρι την ώρα που άρχισαν οι παραιτήσεις πέρασε πάνω από μια εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας τι ακριβώς γινόταν; Η ΕΥΠ κορόιδευε την κυβέρνηση; Η διεξαγωγή της πολιτικής μέσω υποκλοπών, υπόγειων διαδρομών και ηχητικών που «κρατάνε» τους αντιπάλους, δεν αφορά μόνο τα θύματα των παρακολουθήσεων. Αφορά την ύπαρξη της δημοκρατίας και τις στοιχειώδεις εγγυήσεις ελεύθερης λειτουργίας της. Η κυβέρνηση – και μαζί το πολιτικό σύστημα – είναι πλέον όμηρος της διαλεύκανσης της υπόθεσης. Χωρίς αυτή δεν μπορεί να πάει παρακάτω. Κι αφού τη μάθουμε την αλήθεια, να κάτσουμε να ξαναδούμε τί πράγμα είναι αυτή η ΕΥΠ, ποια δουλειά πρέπει να κάνει, πώς θα την κάνει και πού πρέπει να λογοδοτεί.

Υ.Γ. Ο Πρωθυπουργός θα προβεί σε δήλωση. Μια δήλωση που κατά την ταπεινή μου άποψη άργησε τρεις ημέρες, αφήνοντας έτσι περιθώριο για ένα ρεσιτάλ φημών, κυβερνητικών διαρροών που καλύπτουν όλη την γκάμα, μέχρι χυδαία υπονοούμενα για την προσωπική ζωή του κ. Ανδρουλάκη. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι δηλώσεις του. Ελπίζουμε, πως έριξε αρκετό φως στην τόσο σκοτεινή υπόθεση Μόνο αν χυθεί άπλετο φως και μόνο αν αποκαλυφθούν πλήρως τα σκοτεινά δίκτυα θα μπορέσει να χειριστεί και να ξεπεράσει τη μείζονα πολιτική κρίση που αντιμετωπίζει αυγουστιάτικα, χωρίς αυτή τη φορά επικοινωνιακούς τακτικισμούς. Πως ανέλαβε πρωτοβουλίες να απαλλάξει την παράταξή του από πρακτικές που δεν ταιριάζουν στο πολιτικό του προφίλ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου