Τοπικές Ειδήσεις

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: «Ας σταματήσει ο εμπαιγμός της κυβέρνησης προς τους νησιώτες»

Ο Πρωθυπουργός κατά την διήμερη επίσκεψη του σε Χάλκη και Ρόδο, ξεδίπλωσε για ακόμη μια φορά την επιθετική  για την κοινωνική πλειοψηφία πολιτική της κυβέρνησης του . Ξεκινώντας με την τοποθέτηση του Κ. Μητσοτάκη από την Χάλκη για την μείωση του ΕΝΦΙΑ ,γίνεται αντιληπτή η κοροϊδία της κυβέρνησης προς τους πολίτες, καθώς είχε την ευκαιρία να υιοθετήσει τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κατά την οποία τα νησιά κάτω των 1000 κατοίκων θα είχαν πλήρη απαλλαγή.

Σχετικά με την δέσμευση του πρωθυπουργού ότι κανένας εργαζόμενος στον κλάδο του τουρισμού δεν θα μείνει απροστάτευτος, δυστυχώς για τον ίδιο τον διαψεύδει η πραγματικότητα. Από τα 750 τουριστικά καταλύματα της Ρόδου λειτουργούν τα 125, πρωτοφανές για το νησί. Χιλιάδες έχουν μείνει άνεργοι , με ένα επίδομα το οποίο δεν φτάνει ούτε για τα λειτουργικά έξοδα ενός νοικοκυριού, όπου θα χορηγείται έως τον Αύγουστο και δυνατότητα ένταξης στη συνέχεια στο ταμείο ανεργίας για τρεις μήνες δηλαδή τον Νοέμβριο, αφήνοντας έτσι πολλά νοικοκυριά χωρίς εισόδημα μέχρι το άνοιγμα της σεζόν του 2021, ωθώντας έτσι το εργατικό δυναμικό των νησιών στην καλυτέρα στην ανεργία και την χειρότερα σε αναζήτηση μαύρης εργασίας. Κανένα σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού δεν έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση. Μειώσεις μισθών, υποχρεωτικές υπερωρίες και κακές εργασιακές συνθήκες (ελλείψεις υγειονομικού υλικού για την προστασία  των εργαζομένων) πλανώνται στον αέρα.   Δυστυχώς η έλλειψη σχεδίου της κυβέρνησης για το άνοιγμα του κλάδου αρχίζει σιγά σιγά να γίνεται ορατή στην κοινωνία. Να είναι  σίγουροι όμως πως απάντηση θα υπάρξει και μάλιστα ηχηρή.

Τέλος, σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη αλλά και τα συστημικά ΜΜΕ η συμφωνία για την ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου θεωρείται εθνική επιτυχία. Αυτό που όμως η κυβέρνηση και ο φιλικός προς αυτήν Τύπος ξεχάσαν να αναφέρουν είναι ότι η συμφωνία αυτή ικανοποιεί το αρχικό αίτημα του Καΐρου και δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα ΑΟΖ στο σύμπλεγμα της Μεγίστης και ανατολικά του 28ου Μεσημβρινού στην Ρόδο. Όσον αφορά την Κρήτη προκύπτει απώλεια 10% από την  ΑΟΖ (45% για την Ελλάδα και 55% για την Αίγυπτο).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου