Ειδήσεις

Διαγωνισμός νέων ασφαλτοστρώσεων στις ΔΚ Αφάντου και Καλλιθέας

Σημαντικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της πόλης και των δημοτικών ενοτήτων του νησιού, ξεκίνησε ο Δήμος Ρόδου. Τα έργα θα εκτελεστούν σε δύο φάσεις, ανά δημοτική ενότητα ξεχωριστά Αναλυτικότερα στις 5 Σεπτεμβρίου 2018, ολοκληρώνεται η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη προσωρινών μειοδοτών, των έργων «Βελτιωτικές παρεμβάσεις οδών στη Δ.Ε Αφάντου» και «Βελτίωση βατότητας οδών στη Δ.Ε Καλλιθέας» προϋπολογισμού 600.000 ευρώ και ακολουθούν οι διαγωνισμοί της πόλης και των υπόλοιπων Δημοτικών Ενοτήτων.
1. Δημοτική Ενότητα Αφάντου
Η πρώτη φάση των έργων στη Δημοτική Ενότητα Αφάντου, συμπεριλαμβανομένου και της Τοπικής Κοινότητας Αρχιπόλεως, προβλέπει συντήρηση υφιστάμενων ασφαλτοστρωμένων οδών, ασφαλτοστρώσεις εξ αρχής, όπως και νέες ασφαλτοστρώσεις, αφού προηγηθεί απόξεση σε σημεία του οδοστρώματος όπου απαιτείται. Το έργο έχει τίτλο: «Βελτιωτικές παρεμβάσεις οδών στη Δ.Ε Αφάντου, προϋπολογισμό 300.000 ευρώ και η χρηματοδότησή του γίνεται από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου.
Οι παρεμβάσεις θα γίνουν στις ακόλουθες οδούς:
1. Οδός Ξάνθου
2. Οδός Θ. Σοφούλη και οδοί στην ευρύτερη περιοχή
3. Οδός Καποδιστρίου και γύρω περιοχές
4. Οδός Π.Ράμου και οδοί στην ευρύτερη περιοχή
5. Πλατεία Ελευθερίας –Οδός Εθνάρχου Μακαρίου και εκατέρωθεν οδοί
6. Οδός Περνού και εκατέρωθεν οδοί
Ασφαλτοστρώσεις εξ αρχής, αφού προηγηθεί βάση οδοστρωσίας και απόξεσης του οδοστρώματος όπου απαιτείται, θα γίνουν στις παρακάτω περιοχές.
1. Οδός από κατάστημα Διάκου Κ έως και Σαμουράκη
2. Περιοχή Μαλασσάς
3. Οδός Ι. Σπανού
4. Οδός Καποδιστρίου
5. Οδός Ερμού
6. Οδός Χειμάρας
7. Οδός Κολοκοτρώνη
Τέλος θα γίνουν νέες ασφαλτοστρώσεις στην Τοπική Κοινότητα Αρχίπολης στις παρακάτω περιοχές
1. Περιοχή Κολόκηπος
2. Περιοχή Δημοτικού Σχολείου
2. Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας
Στη Δημοτική Κοινότητα Καλυθιών, συμπεριλαμβανομένου και της Δημοτικής Κοινότητας Κοσκινού και Τοπικής Κοινότητας Ψίνθου , θα εκτελεστούν έργα οδοποιίας προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Το έργο με τίτλο «Βελτιώσεις βατότητας οδών στην Δ.Ε Καλλιθέας» χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου και προβλέπει εργασίες, χωματουργικές, υπόβασης και βάσης όπου απαιτείται καθώς και ασφαλτικές εργασίες.
Η πρώτη φάση των έργων αφορά τις ακόλουθες περιοχές:
1. Περιοχή Φάρκια
2. Περιοχή Αστεροσκοπείο Φαληρακίου
3. Περιοχή Τσαγγάρη Φαληρακίου
4. Οδός προς Προφήτη Ηλία
5. Βενζινάδικο Καλυθιών
6. Οδός ιδιωτικού Σχολείου Πυθαγόρα
7. Οδός από Κοιμητήριο Καλυθιών προς Δημαρχείο.
8. Τσιμεντρόστρωση στην περιοχή Αγ. Νικολάου οικισμού Κοσκινού
9. Οδοί Ψίνθου:
• Ορφανός προς Πλύγκο
• Αλώνια από Μιχ. Πλύγκου
• Καλοκαιρινό
• Πεύκος

«Αναβαθμίζουμε με δικούς μας πόρους το σύνολο του δημοτικού οδικού δικτύου του νησιού»
Δηλώσεις για τα νέα έργα που ξεκινούν στο Δήμο Ρόδου, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος. Συγκεκριμένα.
«Προσπαθούμε σε μία περίοδο οικονομικά δύσκολη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να αντιμετωπίζουμε τις ανάγκες που δημιουργούνται καθημερινά στο σύνολο της πόλης και του νησιού, εκτελώντας έργα από δικούς μας πόρους», ανέφερε στον πρόλογο των δηλώσεων του ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και συμπλήρωσε. «Ακολουθήσαμε σωστή οικονομική πολιτική και σήμερα καταφέραμε να δημοπρατήσουμε αναγκαία έργα που αναβαθμίζουν το σύνολο του οδικού δικτύου του νησιού και παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια στους πολίτες». Στον επίλογο των δηλώσεων του ο κ. Χατζηδιάκος αναφέρθηκε στα υπόλοιπα έργα που έχουν δρομολογηθεί να εκτελεστούν στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ρόδου. «Σύμφωνα με το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ρόδου για το έτος 2018, έχουμε προβλέψει την εκτέλεση έργων οδοποιίας ύψους 300.000, για κάθε μία Δημοτική Ενότητα ξεχωριστά και ακολουθεί αμέσως μετά η δεύτερη φάση των έργων, που αναμένεται να καλύψει το σύνολο των αναγκών βελτίωσης του δημοτικού οδικού δικτύου στο νησί».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου