Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίσσονται στα λογιστικά γραφεία και της Ρόδου, όπως και άλλων τουριστικών περιοχών, όπου υποτίθεται ότι από τις 7 Ιουλίου (Τρίτη) θα άνοιγε η πλατφόρμα για την υποβολή της αίτησης που αφορά στο επίδομα ειδικού σκοπού των ξενοδοχοϋπαλλήλων αλλά και δικαιούχων των κλάδων για τους οποίους επιτρεπόταν η αναστολή εντός Ιουνίου, όπως:

– επισιτισμός
– τουρισμός
– μεταφορές
– πολιτισμός
– αθλητισμός
– επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις εποχικών ξενοδοχείων – καταλυμάτων
– επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων.
Η διαδικασία γίνεται μετ’ εμποδίων καθώς η πρόσβαση στην πλατφόρμα απαιτεί… γερά νεύρα και τεράστια υπομονή από πλευράς των λογιστών οι οποίοι δοκιμάζουν καθημερινά τις αντοχές τους! Ωστόσο ακόμα κι αν η πρόσβαση μετά από πολλές απόπειρες καταστεί εφικτή, έρχονται αντιμέτωποι με μια σειρά από άλλα προβλήματα. Ένα από τα βασικότερα είναι πως πολλοί από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους που πέρυσι εργάστηκαν κανονικά δεν εμφανίζονται στο σύστημα (!) με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υποβάλουν αίτηση και άρα να χάσουν το επίδομα των 534 ευρώ παρότι πληρούν όλα τα κριτήρια.
Η πλατφόρμα μπορεί να άνοιξε από την Τρίτη, όμως στη Ρόδο και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου είναι λίγες οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί λόγω των σοβαρών αστοχιών που εμφανίζει κι έτσι παρατείνεται περαιτέρω η αναμονή και η αγωνία των ξενοδοχοϋπαλλήλων που στην πλειονότητά τους δεν έχουν άλλες πηγές εισοδήματος.
Στη Ρόδο, ο μεγαλύτερος αριθμός δικαιούχων δεν έχει εξυπηρετηθεί, με αποτέλεσμα οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί να αποτελούν πλέον τον… σάκο του μποξ αφού καλούνται να απολογηθούν για μια σειρά καθυστερήσεων και λαθών για τα οποία όμως δεν φέρουν καμία ευθύνη.
Όπως εξηγούν λογιστές στη «δ» οι λεκτικές επιθέσεις είναι πλέον στο καθημερινό πρόγραμμα, καθώς η υπομονή των δικαιούχων για το πολυπόθητο επίδομα έχει πλέον εξαντληθεί, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελεί την μοναδική πηγή εισοδήματος στην οικογένεια. Την ίδια ώρα όμως, τις παραλείψεις και τις αστοχίες του συστήματος τις επωμίζονται αδίκως οι λογιστές με αποτέλεσμα από την Τρίτη να επικρατεί αλαλούμ στα λογιστικά γραφεία, αφού ο σχεδιασμός και η λειτουργία της πλατφόρμας δεν ανταποκρίνονται με αποτέλεσμα να απαιτηθεί επιπλέον χρόνος για την καταβολή του επιδόματος, για όσους ξενοδοχοϋπάλληλους εμφανίζονται εγγεγραμμένοι.
Για όσους δικαιούχους στη Ρόδο, ενώ εργάστηκαν κανονικά πέρυσι αλλά για το σύστημα είναι… αόρατοι, κανείς δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι!
Η διαδικασία υποβολής δηλώσεων των εποχικών ξενοδοχοϋπαλλήλων για τα 534 ευρώ του Ιουνίου εφόσον επιλυθούν τα προβλήματα αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του Ιουλίου και οι πληρωμές θα γίνονται έως και τις αρχές Αυγούστου.
Οι δηλώσεις αφορούν εποχικά εργαζόμενους σε ξενοδοχεία, με υποχρέωση επαναπρόσληψης, που θα λάβουν τα 534 ευρώ του Ιουνίου. Η υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων πρέπει να πραγματοποιηθεί από τους εργαζόμενους σε εποχικά ξενοδοχεία και τουριστικά λεωφορεία για την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους έως και 534 ευρώ που αφορά τον Ιούνιο.
Υπεύθυνες δηλώσεις στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr οφείλουν να υποβάλουν οι εποχικοί εργαζόμενοι είτε επαναπροσλήφθηκαν είτε όχι, ώστε να κριθούν δικαιούχοι της ειδικής αποζημίωσης.
Οι δικαιούχοι πρέπει να επικαιροποιήσουν τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού που είναι καταχωρισμένος στον ΟΑΕΔ και να αποδεχθούν προτυποποιημένη υπεύθυνη δήλωση που αναφέρει ότι είναι ακόμη άνεργοι, από τη σύμβασή τους δεν υπάρχει υποχρέωση επαναπρόσληψης και τέλος ότι σε περίπτωση ανάληψης εργασίας θα ενημερώσουν τον ΟΑΕΔ για την συγκεκριμένη αλλαγή.
Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης Taxisnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ, μέσω του gov.gr.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ