Τοπικές Ειδήσεις

Aντ. Kαμπουράκης: «Ισχυρή και ενιαία εικόνα της Ρόδου στο διεθνές περιβάλλον»

Χαιρετίζοντας την ανάληψη από την κα Γιοχάνα Στραντ των καθηκόντων της εκπροσώπου τύπου της Ρόδου και των άλλων νησιών του Νοτίου Αιγαίου στα διεθνή ΜΜΕ, ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Κάνουμε τα πρώτα βήματα για την τουριστική επανεκκίνηση της Ρόδου, έχοντας ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια όλων, δημοτών και επισκεπτών. Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια έχει πολύ μεγάλη σημασία η ισχυρή και ενιαία εικόνα του νησιού μας στο διεθνές περιβάλλον και τα μηνύματα που εκπέμπονται πρέπει να είναι αξιόπιστα και όχι να υπηρετούν υποκειμενικές απόψεις ή πολύ χειρότερα, προσωπικές επιδιώξεις. Είναι ζήτημα προσωπικής ευθύνης όλων μας να στηρίξουμε τον τόπο μας και την επανεκκίνηση της οικονομίας μας, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα.
Για να φέρουμε σε πέρας αυτή την αποστολή ενώνουμε δυνάμεις. Ο Δήμος Ρόδου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίο, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Ρόδου, το Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου και το Εργατικό Κέντρο Ρόδου αναλάβαμε από κοινού την πρωτοβουλία της συνεργασίας την κα Γιοχάνα Στραντ. Είναι ένα συμβόλαιο επιτυχίας με στόχο να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία και δυνατότητα ενίσχυσης της εικόνας της Ρόδου που θα μεταφράζεται σε ενίσχυση του τοπικού εισοδήματος που πλήττεται με πρωτοφανή τρόπο. Η Ρόδος έχει επιδείξει άριστη υγειονομική διαχείριση και κατά τη φάση της έξαρση της πανδημίας και κατά την φάση της επανεκκίνησης σήμερα. Αυτό είναι ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα που οφείλουμε να το αναδείξουμε και να το αξιοποιήσουμε τόσο στα παγκόσμια ΜΜΕ όσο και σε διεθνείς συνομιλητές μας στην παγκόσμια τουριστικά αγορά.
Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και όλους τους φορείς που στηρίζουν αυτή την καινοτόμα πρωτοβουλία, η οποία θα έχει και συνέχεια με τον ορισμό εκπροσώπου τύπου και για το εσωτερικό της χώρας. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους τους Ροδίτες και τις Ροδίτισσες που με υπευθυνότητα και αυτοπειθαρχία εξασφάλισαν το λευκό υγειονομικό μητρώο της Ρόδου και έτσι μπορούμε σήμερα να προχωράμε όλοι μαζί, σταθερά και προσεκτικά, προς την κανονικότητα που θα επιτρέψει σε κάθε Ροδίτη να πάρει πίσω τη ζωή του, τη δουλειά του, το εισόδημά του”.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς εξελίσσεται η σεζόν στη Ρόδο, ο κ. Καμπουράκης σημείωσε:
“Σίγουρα είναι μια δύσκολη στιγμή καθώς η τουριστική δραστηριότητα δεν έχει καμία σχέση με ό,τι ξέρουμε. Ας αναλογιστούμε όμως ότι χώρες – γίγαντες του τουρισμού με 50 και 60 εκατομμύρια αφίξεις το χρόνο, παραμένουν κλειστές. Άρα οι 15.000 αφίξεις στο νησί μας σε 150 πτήσεις από την αρχή του μήνα και με 0 κρούσματα, δείχνουν ότι είμαστε σε καλό δρόμο, αν και είναι ανηφορικός και επίπονος. Το μεγάλο ζητούμενο είναι, με την ωριμότητά μας, να διατηρήσουμε ακέραιο το υγειονομικό μας πλεονέκτημα, το οποίο παίζει καθοριστικό ρόλο στο πώς διαμορφώνεται η ζήτηση αυτό το διαφορετικό καλοκαίρι.”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου