Ειδήσεις

Δημόσια έκκληση Δ. Κρεμαστινού για το ογκολογικό του Νοσοκομείου

Έκκληση να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή του ογκολογικού τμήματος στο νοσοκομείο Ρόδου, χωρίς διενέξεις, που οδηγούν σε διχασμό, έκανε χθες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, καθηγητής κ. Δημήτρης Κρεμαστινός.

Με αφορμή συγκεκριμένα τις έριδες που έχουν προκληθεί, ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, σε συνέντευξη τύπου χθες, κάλεσε τον σημερινό και το νέο περιφερειάρχη κκ . Γιάννη Μαχαιρίδη και Γιώργο Χατζημάρκο να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συμβάλουν ώστε να υλοποιηθεί το έργο.

«Ο νυν και ο εκλεγείς περιφερειάρχης, να συμβάλουν για να προχωρήσει το έργο. Κάνω δημόσια έκκληση, το ογκολογικό τμήμα να τους ενώσει όλους και να μην τους διχάσει. Να συναισθανθούν οι πάντες ότι είναι μεγάλο το θέμα και να αγωνιστούν για αυτό», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως το έργο είναι «παγωμένο» γιατί δεν έχουν δημιουργηθεί οι ειδικές κτιριακές εγκαταστάσεις.

«Αν είχαμε τις κτιριακές εγκαταστάσεις θα ήταν εύκολο να προχωρήσουμε στην εγκατάσταση των ειδικών μηχανημάτων. Το αιμοδυναμικό λειτούργησε γιατί διαμορφώθηκαν γρήγορα οι χώροι. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να δηλώνουμε πως δεν χρειάζεται να ταξιδεύουν οι ασθενείς στην Αθήνα για να κάνουν στεφανιογραφίες. Δεν πεθαίνουν άνθρωποι επειδή δεν αντιμετωπίστηκαν τα εμφράγματα που υπέστησαν», τόνισε ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός.
Ο κ. Κρεμαστινός επικαλέστηκε εξάλλου στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σύμφωνα με τα οποία έχουν αυξηθεί τα περιστατικά καρκίνου.

«Αυξάνουν αναιτιολόγητα τα περιστατικά καρκίνου. Μια από τις πιθανές αιτίες είναι οι ακτινοβολίες, που δέχονται οι άνθρωποι. Στην Αθήνα 600 άνθρωποι είναι σε λίστα αναμονής για να κάνουν ακτινοβολίες. Μεταξύ αυτών είναι και αρκετοί Δωδεκανήσιοι. Αν είχε κατασκευαστεί η ειδική αίθουσα θα λειτουργούσε ήδη το ογκολογικό τμήμα στο νοσοκομείο Ρόδου και δεν θα υπήρχε ταλαιπωρία», είπε ο κ. Κρεμαστινός.
«Τη στιγμή που δεν υπάρχει ο χώρος, δεν εγκρίνεται και η προμήθεια των ειδικών μηχανημάτων από το ΕΣΠΑ. Πρέπει να αποδείξουμε πως υπάρχουν αίθουσες για να τοποθετηθούν τα συστήματα», εξήγησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον και για την κάλυψη των δύο θέσεων ογκολόγων ιατρών.
Ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός υπογράμμισε πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος γιατί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η διοίκηση του «Δημόκριτου» απέρριψαν τα σχέδια που υποβλήθηκαν από το νοσοκομείο Ρόδου για το έργο.

«Τώρα χάνουμε χρόνο για τη χρηματοδότηση των μελετών. Το κακό είναι πως δεν διαμορφώθηκε η αίθουσα. Χωρίς αυτή δεν μπορεί να γίνει τίποτε. Στόχος μου είναι να ολοκληρώσω και αυτό το έργο», δήλωσε ο κ Κρεμαστινός και πρόσθεσε πως όλα θα ήταν πιο εύκολα αν έκαναν δωρεά το χώρο κάποιοι ευγενείς συμπολίτες μας.

«Αν υπήρχαν ευγενείς συμπολίτες μας για να δωρίσουν την αίθουσα, το επόμενο βήμα θα ήταν εύκολο. Δεν θα υπάρχει μετά καμία καθυστέρηση για τα επόμενα βήματα. Η δωρεά θα συμβάλει στο να παρακαμφθούν κάποιες χρονοβόρες διαδικασίες. Για το λόγο αυτό κάνω έκκληση να συμβάλουν όλοι για την κατασκευή του έργου. Να βοηθήσουν ο νυν και ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης», είπε ο κ. Κρεμαστινός.
Σε ερώτηση αν το κράτος μπορεί να διαθέσει τα χρήματα για την κατασκευή του ογκολογικού τμήματος, ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε πως μόνο μέσω του ΕΣΠΑ μπορεί να προχωρήσει το έργο.

«Όχι, το κεντρικό κράτος δεν μπορεί να καταβάλει τα χρήματα. Το υπουργείο Υγείας δεν έχει πόρους για να αγοράσει αναλώσιμα για τα νοσοκομεία και θα κάνει αυτή τη μεγάλη δαπάνη; Να γίνει κατανοητό πως το θέμα μας αφορά όλους», τόνισε ο κ. Κρεμαστινός και εξήγησε πως μπορεί το έργο να χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ.
Σε ερώτηση σχετικά με το χρόνο που θα απαιτηθεί για την κατασκευή του χώρου για τη λειτουργία του ογκολογικού τμήματος, ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε:
«Δεν μπορώ να υπολογίσω το χρόνο κατασκευής της αίθουσας. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να προχωρήσει το έργο. Είναι όμως πολλά τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν».

Ο κ. Κρεμαστινός αναφέρθηκε και στη διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα και δίνει τη δυνατότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού στα Δωδεκάνησα, να καλύπτει τις δαπάνες για τη σίτιση και τη στέγαση των επικουρικών ιατρών, που θα υπηρετούν στο νοσοκομεία του νομού.
Σε ερώτηση αν φλερτάρει με το ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε:
«Σε συνέντευξη με ρώτησαν αν το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συγκυβερνήσει με το ΣΥΡΙΖΑ.
Το πρόγραμμα του συγκεκριμένου κόμματος δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Για να υπάρξει συνεργασία μεταξύ κομμάτων είναι απαραίτητη και η σύγκλιση των προγραμμάτων τους».

Σχετικά με τα σχόλια που έχει κάνει περί διαφάνειας στα οικονομικά των κομμάτων, ο κ Κρεμαστινός δήλωσε:
«Δεν έχω διένεξη με κανένα κόμμα. Δήλωσα πως θα πρέπει να υπάρχει διαφάνεια σχετικά με τα οικονομικά των κομμάτων. Αυτό ισχύει και για το «Ποτάμι». Πρέπει όλοι να ξέρουν για τους χρηματοδότες των κομμάτων».
Ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε για μια φορά ακόμη πως το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συνεχίσει την πορεία του αυτόνομα, να μείνει στα όρια που θέτει ο σοσιαλισμός και να μην καλυφθεί από μανδύα, που δημιουργούν άλλοι κομματικοί σχηματισμοί.

«Η δημοκρατική δόμηση του ΠΑΣΟΚ ήταν έργο του Ανδρέα Παπανδρέου. Εκείνος ξεκαθάρισε τι σημαίνει σοσιαλιστικό κόμμα. Μέχρι τότε δεν είχαν ταυτότητα ξεκάθαρη τα κόμματα. Αυτές τις αρχές του, δεν μπορεί να τις ανατρέψει κανείς μέσα σε αυτό το χώρο. Δεν είναι δυνατό να δίνονται στο κόμμα διαφορά ονόματα και να μην ξέρουμε κάτω από το μανδύα τι κρύβεται», δήλωσε ο κ. Κρεμαστινός.
«Να κάνει την αυτοκριτική του το κόμμα και να απομακρύνει αυτούς που πρέπει. Να μείνει πιστό όμως στις αρχές του Ανδρέα Παπανδρέου. Να γίνει συζήτηση και με τα στελέχη που πήγαν σε άλλα κόμματα για να διαπιστωθεί αν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό για τη χώρα. Αυτά που ισχυρίζονται κάποια κόμματα είναι ανεδαφικά», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κλείνοντας τη συνέντευξη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου