Τοπικές Ειδήσεις

ΣτΕ: Απορρίφθηκε η αίτηση του Δήμου Λέρου για ακύρωση της απόφασης κατασκευής της νέας κλειστής δομής

Οι νέες εξελίξεις στο ζήτημα της δημιουργίας δομών φιλοξενίας μεταναστών.

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση του Δήμου Λέρου για ακύρωση της απόφασης χωροθέτησης και κατασκευής της νέας κλειστής Ελεγχόμενης Δομής Λέρου. Στην απόφαση του το ΣτΕ αναφέρει ότι κρίθηκε νόμιμη η αδειοδότηση της κατασκευής της δομής, αφετέρου δεν αντίκειται στο Σύνταγμα η κατασκευή τέτοιων δομών σε ακριτικά νησιά, όπου παρίσταται η ανάγκη πρόβλεψης χώρων για φιλοξενία και διαδικασίες καταγραφής, ταυτοποίησης και υπαγωγής σε καθεστώς διεθνούς προστασίας.

Επίσης, σχετικά με τη δομή Μαλακάσας, αναβλήθηκε η οριστική απόφαση επί της αίτησης ακυρώσεως κατά της απόφασης χωροθέτησης και κατασκευής της Δομής έως ότου προσκομισθούν οι δηλώσεις υπαγωγής σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις, οι οποίες έχουν ήδη εκδοθεί από τον Ιούλιο του 2021 από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Τέλος, αναφορικά με τη δομή Θερμοπυλών, έγινε δεκτή η αίτηση ακυρώσεως του Δήμου Λαμιέων κατά της απόφασης χωροθέτησης και κατασκευής της επέκτασης της υφιστάμενης δομής, καθώς δεν προσκομίσθηκαν οι δηλώσεις σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις. Να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου δεν προσκόμισε τις ανωτέρω δηλώσεις, καθώς έχει ήδη από το 2021 ακυρώσει το σχεδιασμό της επέκτασης της υφιστάμενης δομής, της οποίας η λειτουργία συνεχίζεται κανονικώς.

Πηγή newpost.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου