Κάλεσμα προς τους πολίτες της χώρας να απομονώσουν τα άκρα από όπου και αν προέρχονται, απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κάλυμνο, τρίτο σταθμό της περιοδείας του στα Δωδεκάνησα, που πραγματοποιεί ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Η επιλογή των πολιτικών άκρων «δεν τιμά την ιστορία αυτού του δημοκρατικού τόπου», σημείωσε και επισήμανε την ανάγκη συνεννόησης απέναντι στα μεγάλα εθνικά ζητήματα.

Μετά το Καστελόριζο, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το νησί της Καλύμνου όπου του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή οι κάτοικοι και οι τοπικοί άρχοντες, ενώ με αφορμή την από κοινού παρουσία του απερχόμενου αλλά του νεοεκλεγέντα δημάρχου στην υποδοχή του επεσήμανε πως η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι ενωμένη. «Στέλνεται ένα μήνυμα πολιτισμού», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναφερόμενος στα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα, τόνισε ότι «πρέπει ενόψει της μάχης που έρχεται να απομονώσουμε τα άκρα από όπου και αν αυτά προέρχονται» και συμπλήρωσε με αφορμή τα αποτελέσματα στην περιοχή: «δεν μπορώ να μην επισημάνω το γεγονός βλέποντας τα εκλογικά αποτέλεσμα ότι 1000 συμπολίτες σας επέλεξαν δύο κόμμα τα οποία βρίσκονται στα άκρα του πολιτικού φάσματος προς τα δεξιά».

Πιστεύω, συνέχισε, «ότι είναι κάτι που δεν τιμά την ιστορία αυτού του δημοκρατικού τόπου», στέλνοντας σαφές μήνυμα προς όλους για την ανάγκη απομόνωσης των άκρων

Μιλώντας για τις προκλήσεις της χώρας μας τόνισε ότι «είναι τώρα μία ευκαιρία να στείλουμε εμείς τουλάχιστον ως ΝΔ ένα μήνυμα ότι η υπερηφάνεια, ο υγιής πατριωτισμός, η εθνική συνεννόηση αλλά και η εθνική αυτοπεποίθηση όπως πρέπει να εκφράζεται στην αντιμετώπιση εθνικών ζητημάτων περνάει μέσα από την μεγάλη παράταξη της οποίας εγώ έχω την τιμή να ηγούμαι».

Τελευταίος σταθμός στην περιοδεία του πρόεδρου της ΝΔ είναι η Κως, όπου και έφτασε σήμερα το απόγευμα.

φωτο kalymnos news

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ