Ειδήσεις

Οι προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων του ΚΥ Καρπάθου

Ομόφωνα αποδεκτές έγιναν από το Δημοτικό μας Συμβούλιο κατά την έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε στις 01/04/2014 οι προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων του ΚΥ Καρπάθου που κατέθεσε η Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας και τις οποίες επίσης κοινοποίησε στον Διοικητή 2ης ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου κ. Πλάτση Χαράλαμπο και στον Διοικητή Γ. Ν. Ρόδου κ. Παπανικόλα Βασίλειο.

«Σε περίπτωση που δεν επιλυθούν τα προβλήματα προτείνουμε άμεσες δυναμικές κινητοποιήσεις με την παρουσία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης» τονίζεται από τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας.

Οι προτάσεις έχουν ως εξής

Θέμα: Προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων του ΚΥ Καρπάθου.

1) Ιατρικό Προσωπικό: Επιστολή ομόφωνου ψηφίσματος του Δ.Σ. στον Υπουργό Υγείας και στους Βουλευτές του Νομού, για την επιτάχυνση των διαδικασιών για την άρση της αργίας των δύο ιατρών καθόσον έχει τελεσιδικήσει η αθωωτική απόφαση.

Ειδικευμένοι γιατροί. Άμεση προκήρυξη 4 θέσεων επικουρικών γιατρών από τη 2η ΥΠΕ και ενός γιατρού Παθολόγου ή Γενικού Ιατρού για το ΠΙ Ολύμπου.

Για το ΚΥ Καρπάθου: 2 θέσεων Γενικών Ιατρών ή Παθολόγων, 1 θέση Καρδιολόγου, 1 θέση Ορθοπεδικού. Προκήρυξη των παραπάνω θέσεων ως μόνιμο προσωπικό και με τον βαθμό του ΕΠ. Α΄. άμεση επαναφορά του Γενικού ιατρού που υπηρετεί στη Τήλο γιατί ανήκει στο δυναμικό του ΚΥ.

2) ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ: Οι προκηρύξεις στο Υπουργείο Υγείας γίνονται κάθε δεκαπέντε μέρες, όμως δεν υπάρχει ενδιαφέρον γιατί έχουν καταργηθεί τα κίνητρα για τα άγονα ιατρεία (Όλυμπος- Μεσοχώρι) είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο ότι προσφέρουν στέγη τα αγροτικά ιατρεία Αρκάσας, Μεσοχωρίου και Ολύμπου, αυτό όμως δεν είναι ικανό για την προσέλκυση υποψηφίων.

Προτείνουμε την προσφορά στέγης για τους Αγροτικούς ιατρούς των υπολοίπων ιατρείων, εφόσον δεν είναι Καρπάθιοι.

3) ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: Άμεση μετάθεση της νοσηλεύτριας Βασιλαράκη Μαρίας από το Νοσοκομείο Καλαμάτας στο ΚΥ (το επιθυμεί και η ίδια).

4) Οδηγός ασθενοφόρου: Άμεση μόνιμη πλήρη κάλυψη οδηγού.

Σε περίπτωση που δεν επιλυθούν τα προβλήματα προτείνουμε άμεσες δυναμικές κινητοποιήσεις με την παρουσία των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.

Τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΚΥ Καρπάθου,

Λαχανάς Γιάννης

Διακονής Βασίλειος

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου