Ρεπορτάζ

Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά ενόψει του Πάσχα

Εντατικούς ελέγχους ετοιμάζονται να διεξάγουν στην αγορά ενόψει της εορτής του Πάσχα οι υπάλληλοι της αρμόδιας Διεύθυνσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στη διεξαγωγή των ελέγχων αλλά και στην υπογραφή της σχετικής απόφασης για τη λειτουργία του σφαγείου στον Έμπωνα αναφέρθηκε χθες ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αντώνης Χατζηιωάννου.

«Έδωσα την άδεια προκειμένου να ξεκινήσει να λειτουργεί από αύριο το σφαγείο στον Έμπωνα. Η συγκεκριμένη δομή τίθεται σε λειτουργία όταν οι ανάγκες του νησιού σε κρέας είναι αυξημένες », δήλωσε ο κ. Αντώνης Χατζηιωάννου.
Ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ακόμα πως στην Κάλυμνο υπάρχει πρόβλημα μετά την αποχώρηση της κτηνιάτρου που υπηρετούσε στο νησί, λόγω εγκυμοσύνης.

«Υπάρχει θέμα μετά την αποχώρηση της κτηνιάτρου που υπηρετούσε στην Κάλυμνο. Ζήτησα τη συνδρομή του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μόσχου Κορασίδη προκειμένου να μεταφερθούν κτηνίατροι και να καλυφθούν οι ανάγκες», δήλωσε ο κ. Χατζηιωάννου και πρόσθεσε πως έλλειψη κτηνιάτρων παρατηρείται και σε νησιά του νομού Κυκλάδων.

Σε ερώτηση σχετικά με την έναρξη των ελέγχων στην αγορά ενόψει του Πάσχα ο κ. Χατζηιωάννου δήλωσε:
«Οι κτηνίατροι έλαβαν ήδη εντολές για τη διεξαγωγή ελέγχων σε καταστήματα τροφίμων και σε κρεοπωλεία. Μέχρι τώρα δεν υπήρξαν προβλήματα και φαινόμενα που θα μπορούσαν να μας ανησυχήσουν. Κατά καιρούς επιβάλλονται πρόστιμα και ορισμένα από αυτά είναι αρκετά τσουχτερά. Εμείς θέλουμε να είμαστε σε λογική συνεννόησης με τους παραβάτες ώστε να μην υπάρχουν αντιδικίες. Σας θυμίζω πως για τέτοια ζητήματα ένας Περιφερειάρχης στη χώρα εξέπεσε του αξιώματός του. Οφείλουμε ως εκ τούτου να είμαστε τυπικοί με την εφαρμογή της νομοθεσίας».

Σχετικά με τις τιμές πώλησης των αμνοεριφίων ο κ. Αντώνης Χατζηιωάννου δήλωσε πως δεν έχουν διαμορφωθεί ακόμη.

«Δεν έχουν διαμορφωθεί οι τιμές ακόμη. Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Εκτιμώ πως δεν θα υπάρχουν διαφορές σε σύγκριση με πέρσι», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

Ο κ. Αντώνης Χατζηιωάννου δήλωσε πως λογικές θα είναι και οι τιμές πώλησης των οπωροκηπευτικών και των παραδοσιακών γλυκισμάτων.

«Δεν θα υπάρχουν διαφορές στις τιμές σε σύγκριση με πέρσι. Πιστεύω πως δεν υπάρχουν δυνατότητες για αυξήσεις γιατί δεν αντέχει και ο κόσμος», δήλωσε ο κ. Αντώνης Χατζηιωάννου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου