Τοπικές Ειδήσεις

Προτάσεις του Ιωάννη Παππά για την ανεξέλεγκτη βόσκηση

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών, με θέμα την ανεξέλεγκτη βόσκηση, συμμετείχε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς, ο οποίος είχε την ευκαιρία να προτείνει τρόπους αντιμετώπισης για το εν λόγω ζήτημα.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, βασιζόμενος στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, ζήτησε την συγκρότηση επιτροπής ελέγχου, με συμμετοχή των φορέων του πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης, του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος με τις δασικές υπηρεσίες, όπως και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Επίσης, ανέφερε πως είναι υποχρέωση της πολιτείας να προχωρήσουν τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης για τους κτηνοτρόφους.

Όπως τόνισε ο κύριος Παππάς, στόχος δεν είναι η αυστηρή επιβολή προστίμων και η τιμωρία των κτηνοτρόφων, που ήδη πλήττονται σε μεγάλο βαθμό από την ακρίβεια και τις υψηλές τιμές, αλλά η συνεργασία και ο έλεγχος με σκοπό την μείωση της ανεξέλεγκτης βόσκησης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου