Ειδήσεις

«Σώμα και Ταυτότητα»-Εκδηλώσεις ενημέρωσης σε σχολεία της Ρόδου

Ο Δήμος Ρόδου με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών σε συνεργασία με το θα υλοποιήσουν μια σειρά δράσεων σε διάφορα σχολεία Δευτεροβάθμιας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης κατά την χρονική περίοδο Μάρτιος 2017- Μάιος 2017.

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας «Σώμα και Ταυτότητα» όπως ορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Σκοπός της εβδομάδας είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των μελών της σχολικής κοινότητας σε θέματα που άπτονται της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη και θα εστιάσουν σε τρεις βασικούς άξονες: α) τη διατροφή και την ποιότητα ζωής, β) την πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων και γ) τις Έμφυλες Ταυτότητες.

Πιο συγκεκριμένα οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Ρόδου και το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Δωδεκανήσου θα επικεντρωθούν στα ανθρώπινα δικαιώματα και τα έμφυλα στερεότυπα. Την θεματική των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα εισηγηθεί η Κοινωνιολόγος-Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δωδεκανήσου κα. Βλάχου Όλγα, όπως και τη θεματική των έμφυλων στερεοτύπων το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Ρόδου, η Κοινωνιολόγος κα. Μηνατσή Εύη και η Κοινωνική Λειτουργός κα. Χρυσού Θεανώ.

Η πρώτη δράση έλαβε χώρα την 1η Μαρτίου 2017 στο 5ο Γυμνάσιο Ρόδου, προς τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, με ομιλήτριες την κα.Βλάχου και την κα. Μηνατσή. Θα ακολουθήσουν αντίστοιχες δράσεις στις:

  • 05/04/2017 στο 4Ο Γυμνάσιο Ρόδου

  • 07/04/2017 στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου

  • 09/05/2017 και 12/05/2017 στο Γυμνάσιο Κρεμαστής

  • 16/05/2017 στο 1ο Γυμνάσιο Ρόδου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου