ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν «καίγονται» να γίνουν μάνες οι Ελληνίδες

news room 1 λεπτό ανάγνωση
μητέρα

Οι Ελ­λη­νί­δες γεν­νά­νε λίγα παι­διά και σε με­γά­λη ηλι­κία σε σχέση με το μέσο όρο της ΕΕ. Αυτό είναι το βα­σι­κό συ­μπέ­ρα­σμα που συ­νά­γε­ται από μία έρευ­να της Eurostat για τη γο­νι­μό­τη­τα στην ΕΕ που δό­θη­κε την Τε­τάρ­τη στη δη­μο­σιό­τη­τα.

Ει­δι­κό­τε­ρα, ο λε­γό­με­νος δεί­κτης γο­νι­μό­τη­τας ήταν το 2015 στην Ελ­λά­δα 1,33 ένα­ντι 1,25 που ήταν το 2001. Στην ΕΕ ήταν 1,58 και 1,46 αντι­στοί­χως. Το 2015 οι υψη­λό­τε­ροι δεί­κτες ήταν στη Γαλ­λία (1,96) και Ιρ­λαν­δία (1,92), ενώ οι χα­μη­λό­τε­ροι ήταν στην Πορ­το­γα­λία, στην Κύπρο, την Πο­λω­νία, την Ελ­λά­δα, την Ισπα­νία και την Ιτα­λία.

Σε ό,τι αφορά τη μέση ηλι­κία στην οποία μία γυ­ναί­κα απο­κτά παιδί, στην Ελ­λά­δα, το Λου­ξεμ­βούρ­γο, την Ιτα­λία και την Ισπα­νία είναι τα πε­ρί­που 30 χρό­νια. Στη Βουλ­γα­ρία, τη Ρου­μα­νία, τη Λε­το­νία και τη Πο­λω­νία, η αντί­στοι­χη ηλι­κία είναι με­τα­ξύ 26 και 27 ετών. Τέλος, με­τα­ξύ 2001 και 2015 οι γεν­νή­σεις στην Ελ­λά­δα μειώ­θη­καν κατά πε­ρί­που 10%, ενώ στη Σου­η­δία και την Τσε­χία ση­μεί­ω­σαν αύ­ξη­ση της τάξης του 20%.

Τα ΝΕΑ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.