Ειδήσεις

Πρώτα συμφωνία σε όλα και μετά οι δόσεις

Ο επικεφαλής του Eurogroup στη συνέντευξη μετα το τέλος της συνεδρίασης επιβεβαίωσε οτι την Τετάρτη ξεκινούν οι συνομιλίες.

«Είχαμε μια μικρή συζήτηση, αναφορικά με τη διαδικασία που θα έπρεπε να είχε αρχίσει μετά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου», ανέφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ. «Οι συζητήσεις της Αθήνας με τους θεσμούς ξεκινούν την Τετάρτη. Θα γίνουν στις Βρυξέλλες. Παράλληλα τεχνικές ομάδες θα γίνουν δεκτές στην Αθήνα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την επιστολή Βαρουφάκη με τις μεταρρυθμίσεις ο επικεφαλής του Eurogroup ανέφερε ότι ο έλληνας υπουργός οικονομικών του έστειλε μια επιστολή με μεταρρυθμίσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι το πρώτο μέρος ενός μεγαλύτερου πακέτου μεταρρυθμίσεων.

«Απάντησα ήδη πριν από τη συζήτηση στο Eurogroup ότι θα στείλω την επιστολή στους θεσμούς, διότι πρέπει να δούμε το συνολικό πακέτο των μεταρρυθμίσεων», ανέφερε.

«Το πρώτο βήμα είναι να φτάσουμε σε συμφωνία για το σύνολο, τι δηλαδή περιμένουμε από την ελληνική κυβέρνηση να κάνει σε αυτούς τους 4 μήνες».

Το δεύτερο βήμα -συμπλήρωσε- είναι η εφαρμογή.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι δεν θα γίνει καμία εκταμίευση χωρίς συμφωνία και χωρίς εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, υπογραμμίζοντας ότι αν η εφαρμογή πάει καλά, θα συζητόυσε την εκταμίευση ενός μέρους της δόσης.

«Χάσαμε δύο εβδομάδες σε συζητήσεις για το ποιος θα συναντηθεί με ποιον, που και με ποιον σχηματισμό, αυτό ήταν χάσιμο χρόνου», ανέφερε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου