Τοπικές Ειδήσεις

Εκλογή νέου Προεδρείου ΔΣ & Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Η.Ν. Κάσου

Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε η Ειδική Συνεδρίαση του νέου ΔΣ για την εκλογή του Προεδρείου αλλά και των μελών της Δημοτικής Επιτροπής .

 

Με ομόφωνη απόφαση των μελών του και με φανερή ψηφοφορία Πρόεδρος του ΔΣ της Η.Ν. Κάσου εκλέχτηκε ο Νίκος Ηλ. Τουσούνης, Αντιπρόεδρος η Ιουλία Μ. Δασκαλάκη και Γραμματέας ο Γιάννης Εμμ. Πέπης .

 

Την ίδια μέρα σε συνέχεια της ειδικής Συνεδρίασης με μυστική ψηφοφορία πρόεκυψε η παρακάτω σύνθεση της Δημοτικής Επιτροπής :

 

Πρόεδρος εκ του νόμου ορίζεται ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου Μιχάλης Εμμ. Ερωτοκριτος.

 

Για την παράταξη της πλειοψηφίας «Κίνηση Κασιωτών – Κασίων Δράση» τακτικά μέλη εκλέχτηκαν ο Γιώργος Εμμ. Κουριαντάκης και ο Κώστας Δημ. Περσελής και αναπληρωματικά ο Μανώλης Εμμ. Παρλής και ο Μανώλης Γ. Βρετός .

 

Τέλος για την παράταξη της μειοψηφίας «Μαζί για την Κάσο» τακτικά μέλη εκλέχτηκαν ο Γιώργος Μ. Ηλιακώστας και η Ιουλία Μ. Δασκαλάκη ενώ αναπληρωματικά μέλη ο Μανώλης Ι. Πέπης και ο Κώστας Ν. Γρηγοριάδης – Ζεμαλής .

 

Η θητεία των ανωτέρω λήγει στις 30 Ιουνίου του 2026 .

 

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος αφού ευχαρίστησε την απερχόμενη Πρόεδρο του Δ.Σ Νικολέτα Σοφίλα για την άριστη εκπλήρωση των καθηκόντων της αλλά και για την αγαστή συνεργασία της με τον Δήμαρχο, τα μέλη του ΔΣ και τις υπηρεσίες του Δήμου, στη συνέχεια συνεχάρη για την εκλογή τους το νέο Προεδρείο.

 

Τόνισε δε ότι η Δημοτική Αρχή αλλά και γενικότερα όλα τα μέλη του ΔΣ πρέπει να αντιμετωπίσουν άμεσα μία σειρά από ζητήματα του νησιού ώστε να βρεθούν λύσεις στα θέματα της καθημερινότητας των πολιτών. Αυτό προϋποθέτει μια άρρηκτη εποικοδομητική αλλά και ουσιαστική συνεργασία όχι μόνο μεταξύ των μελών του ΔΣ από όποια παράταξη και αν προέρχονται αλλά και μεταξύ των υπαλλήλων του Δήμου της Η.Ν. Κάσου. Θα επιδιώξει δε με κάθε τρόπο ως Δήμαρχος του νησιού να ενισχύσει την παραπάνω πρωτοβουλία. Τέλος ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή θητεία σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου .

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου