Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά σε Αλ. Τσίπρα και Πάνο Καμμένο. Ζήτησε εκλογές ή ψήφο εμπιστοσύνης. «Οι εκλογές θα γίνουν με τους ίδιους ακριβώς όρους που έγιναν όλες οι προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις», δηλώνει.

«Μεγάλες πολιτικές επιτυχίες» για τη ΝΔ ευχήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις μεγάλες ευθύνες που καλούμαστε να σηκώσουμε στις πλάτες μας. Η ΝΔ θα ανταποκριθεί στην αποστολή της», υπογράμμισε.

Με τη στήριξη των πολιτών θα αναλάβουμε τις τύχες της πατρίδας σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή και πλήρη σύγχυση, με τραγικές συνέπειες για την πατρίδα.

Εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να υποκύψει πάλι στον επικίνδυνο δρόμο της πολιτικής ακρότητας. Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, είπε ότι είναι μόνο η αρχή «καθώς η σκευωρία ξεγυμνώνεται σε δημόσια θέα».

Εκτίμησε ότι οι δολοπλοκίες του ΣΥΡΙΖΑ αποκτούν ξεχωριστή σημασία γιατί αποκαλύπτουν μία μεγαλύτερη απειλή: Αυτήν της θεσμικής εκτροπής που θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας.

«Το σκοτεινό πρόσωπο της διακυβέρνησης Τσίπρα ρίχνει βαριά σκιά επάνω στη δημοκρατία μας. Γι’ αυτό και οι επόμενες εκλογές είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Γιατί δεν θα αφορούν μόνο την πορεία της οικονομίας αλλά και την ποιότητα του ίδιου του πολιτεύματός μας», εκτίμησε.

Όπως είπε «όταν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν είναι ελεύθερα να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση χωρίς να δέχονται απειλές, η δημοκρατία υπονομεύεται. Οταν καταδικασμένοι και αμετανόητοι τρομοκράτες, με την ανοχή της κυβέρνησης, κάνουν προκλητικές βόλτες στο κέντρο της Αθήνας, σχεδιάζοντας ενδεχομένως το επόμενό τους χτύπημα, η δημοκρατία τραυματίζεται. Καλώ λοιπόν ξανά τις δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης σε ένα κοινό προοδευτικό μέτωπο».

Συνέχισε λέγοντας ότι «ξέρουμε ότι στις μέρες μας οι δημοκρατίες δεν πεθαίνουν μόνον όταν κάποιο βράδυ ακούγεται ο ήχος από τις ερπύστριες. Αλλά διαβρώνονται εκ των έσω, σιγά σιγά, όταν οι θεσμοί υπονομεύονται, τα ατομικά δικαιώματα καταπατώνται, οι πολιτικοί αντίπαλοι διώκονται, και η διάκριση των εξουσιών ακυρώνεται. Αυτό συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα. Και όσο πιο ανίκανος αποδεικνύεται ο κ. Τσίπρας στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών, τόσο πιο αδίστακτος γίνεται στην προσπάθειά του να διατηρήσει την εξουσία».

Με εκλογές θα φύγει…

«Δεν μπορεί να διαλυθεί η χώρα επειδή ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει η ώρα που θα φύγει από την εξουσία» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δημοκρατία σημαίνει εκλογές. Και όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με εκλογές έτσι, με εκλογές, θα φύγει από την εξουσία. Γιατί η καλύτερη προστασία της δημοκρατίας είναι η ίδια η λειτουργία της μέσα από την κορυφαία διαδικασία έκφρασης της λαϊκής βούλησης».

Η οικονομία

«Η χώρα εξακολουθεί να μην μπορεί να δανειστεί από τις αγορές με συμφέροντες όρους», τόνισε ο επικεφαλής της ΝΔ και προειδοποίησε ότι αν συνεχιστεί αυτό η χώρα θα χρειαστεί να ζητήσει νέο μνημόνιο για να καλύψει τις ανάγκες της. Επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνηση λέγοντας ότι ασχολείται «με νέα ρουσφέτια και κομματικούς διορισμούς, που πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι. Με καινούργια ψέματα και κούφιες υποσχέσεις Και με μία προκλητική προπαγάνδα, που θα προκαλούσε μόνο γέλιο αν δεν έκρυβε τόσες πληγές».

Οι εκλογές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά σε «σενάρια που ακούγονται και γράφονται. Για κάποιες άλλες εταιρείες που δήθεν θα αναλάβουν τις εκλογές και για κάποιες νέες προδιαγραφές που τάχα θα εφαρμοσθούν. Θέλω λοιπόν σήμερα από το βήμα αυτό να προειδοποιήσω τους πάντες με τον πιο επίσημο τρόπο: Οι εκλογές θα γίνουν με τους ίδιους ακριβώς όρους και τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές που έγιναν όλες οι προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις».

Η κυβέρνηση μειοψηφίας

«Ο κ. Καμμένος όφειλε να είχε ήδη αποχωρήσει από τη κυβέρνηση εδώ και μήνες αν ήθελε πράγματι να εμποδίσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Διότι, μένοντας στην κυβέρνηση, έδωσε στον κ. Τσίπρα το στυλό για να την υπογράψει. Άρα είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνος και ο ίδιος», συνέχισε ο αρχηγός της ΝΔ.

«Όσα παρακολουθούμε ειδικά τις τελευταίες μέρες από τους δύο συναρχηγούς των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πραγματικά δεν έχουν προηγούμενο», συνέχισε.

«Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος μπορούν να αυτοεξευτελίζονται όσο θέλουν. Δεν μπορούν όμως να μετατρέπουν τη διακυβέρνηση της χώρας σε πολιτικό survivor. Την ίδια ώρα μάλιστα που η κυνική συναλλαγή τους συνεχίζεται ξεδιάντροπα. Ακόμη και με τροπολογίες της νύχτας που σπεύδουν να τακτοποιήσουν τις τελευταίες τους εκκρεμότητες πριν από το προαναγγελθέν διαζύγιό τους».

Δυο δρόμοι

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός έχει δυο δρόμους: Ή θα προσέλθει στη Βουλή και θα ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης, όπως είχε δεσμευθεί το καλοκαίρι, για να δούμε ονομαστικά πόσοι και ποιοι τον στηρίζουν ή θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, όπως επιβάλλει η δημοκρατική νομιμότητα.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα σενάρια περί εκλογών τον Οκτώβριο με κυβέρνηση μειοψηφίας θα συνιστούν πρωτοφανή παραβίαση της δημοκρατικής τάξης. «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όταν βρέθηκε με 150 βουλευτές προκήρυξε αμέσως εκλογές. Δεν έμεινε ούτε μια μέρα παραπάνω».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΝΔ δύο κόσμοι απλώνονται μπροστά στην Ελλάδα του 2019: Εκείνος του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο όλοι βιώνουν. Και αυτός της Νέας Δημοκρατίας, στον οποίο ολοένα και περισσότεροι ελπίζουν.

Όπως είπε οι έξι μεγάλοι στόχοι είναι:

-Μια Κοινωνία, που θα δίνει ευκαιρίες ευημερίας σε όλους.

-Μια ανοιχτή Οικονομία επενδύσεων και νέων δουλειών.

-Ένα Πολιτικό Σύστημα λειτουργικό κι ένα Δημόσιο αποτελεσματικό.

– Μία Παιδεία που θα κοιτά στο μέλλον, συνδεδεμένη με την αγορά εργασίας.

-Ένα κράτος, όπου το Δίκαιο και η Ασφάλεια είναι όροι Δημοκρατίας.

-Και μία Ελλάδα ισότιμη εταίρο, με τον παγκόσμιο Ελληνισμό δίπλα της.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η ΝΔ απευθύνεται σε όλους και όλες: Σε πολίτες που κάποτε πίστεψαν, αλλά προδόθηκαν από την δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ. Σε παλαιούς φίλους της παράταξης μας που μας εγκατέλειψαν στην πορεία, αλλά και σε όσους απείχαν, επιτρέποντας στο ψέμα να εκμεταλλεύεται την δική τους αδράνεια.

Προειδοποίησε ότι «δεν πρέπει ούτε στιγμή να υποτιμήσουμε ένα σύστημα που όπως έκανε τα πάντα για να αναρριχηθεί στην εξουσία, θα κάνει τα πάντα και για να κρατηθεί σε αυτήν. Έχει αποδείξει, άλλωστε, ότι δεν έχει κανένα όριο». Απευθυνόμενος δε στα στελέχη της ΝΔ ξεκαθάρισε: Όσοι ήδη έχετε ράψει κοστούμια εξουσίας, σας συνιστώ να τα αφήσετε για λίγο στη ναφθαλίνη, να φορέσετε στολή εργασίας.

πηγή euro2day.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ