Ποινή κάθειρξης 12 ετών και χρηματική ποινή ύψους 55.000 ευρώ επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω σε έναν ιδιοκτήτη μπαρ στα Κοσκινού, που κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία, χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά, παρά το λευκό ποινικό του μητρώο, για σωματεμπορία σε βάρος ανήλικης και μαστροπεία.
Το δικαστήριο ανέστειλε την ποινή του και η υπόθεση θα εξεταστεί και στον δεύτερο βαθμό.
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, που είχε εξετάσει την υπόθεση, είχε κρίνει απαράδεκτη τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος ενός κατοίκου Κοσκινού για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Το ιστορικό της υπόθεσης φέρεται να έχει ως εξής:
Στις αρχές Ιανουαρίου του 2012 μια 17χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, οι γονείς της οποίας δεν βρίσκονταν στη Ρόδο, μετέβη σε μπαρ στα Κοσκινού, με σκοπό την ανεύρεση εργασίας.
Εκεί συνήψε σύμβαση εργασίας με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, σύμφωνα με την οποία, θα εργαζόταν ως σερβιτόρα δύο ημέρες την εβδομάδα έναντι ποσού 25 ευρώ/ημέρα και με παραχώρηση κατοικίας (γκαρσονιέρας) η οποία επίσης βρισκόταν στα Κοσκινού.
Μετά την πάροδο δύο μηνών περίπου, εντός του μηνός Μαρτίου 2012, ο ανωτέρω εργοδότης της ανήλικης, την ηλικία της οποίας φέρεται να γνώριζε καθότι η ίδια τον είχε ενημερώσει, της πρότεινε να συνευρίσκεται ερωτικά με διάφορους πελάτες του καταστήματος, οι οποίοι θα συναντιόντουσαν μαζί της κατόπιν συνεννοήσεως μαζί του.
Κατά το χρονικό διάστημα που ακολούθησε, μέχρι τη σύλληψη του κατηγορουμένου-εργοδότη της, μετά από καταγγελία της ανήλικης, εκείνος κανόνισε συνολικά τρεις συναντήσεις και ερωτικές συνευρέσεις με άντρες αγνώστων στοιχείων. Από κάθε συνεύρεση η ανήλικη φέρεται να εισέπραττε από τον εργοδότη της το ποσό των 50 ευρώ, ενώ ο ίδιος εισέπραττε άγνωστο στην ανάκριση τίμημα.
Οι ερωτικές συνευρέσεις επραγματοποιούντο σε διάφορα σημεία, όπως σε ξενοδοχεία και οικίες. Ο εργοδότης της μάλιστα φέρεται να της έδωσε 3 ψηφιακούς δίσκους DVD πορνογραφικού περιεχομένου προκειμένου να τους παρακολουθήσει.
Στις 22 Μαρτίου 2012 ο εργοδότης κανόνισε μία νέα συνάντηση της ανήλικης με έναν κάτοικο Ρόδου στην οικία που της είχε παραχωρήσει ο εργοδότης της πλην όμως δεν ήρθε σε ερωτική επαφή μαζί του λόγω του γεγονότος ότι βρισκόταν σε περίοδο εμμήνου ρύσης.
Ο τελευταίος παρέμεινε στην οικία της ανήλικης προκειμένου να έρθει σε ερωτική συνεύρεση μαζί της μετά το πέρας της περιόδου εμμήνου ρύσης, ενώ κατά την παραμονή του εκεί τη θώπευσε και τη φίλησε. Μετά την καταγγελία της ανήλικης στην αστυνομία, διενεργήθηκε κατ’ οίκον έρευνα και βρέθηκε ξαπλωμένος με το εσώρουχο του στο κρεβάτι, ενώ κατασχέθηκαν στην οικία της ανήλικης οι προαναφερόμενοι ψηφιακοί δίσκοι καθώς και δύο προφυλακτικά μάρκας DUREX.
Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος απολογούμενος απέδωσε την παρουσία του στην οικία της ανήλικης στο γεγονός ότι είχε φαρυγγίτιδα και ο γιατρός του πρότεινε να απομονωθεί για διάστημα δέκα ημερών, ενώ ο συγκατηγορούμενός του εργοδότης της ανήλικης ισχυρίστηκε ότι είχε τσακωθεί με τη σύζυγο του και του ζήτησε να τον φιλοξενήσει για λίγες ημέρες. Τη δε ηλικία της ανήλικης φέρεται να γνώριζε ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος όπως ο ίδιος καταθέτει.
Χθες ενώπιον του δικαστηρίου η φερόμενη ως θύμα ανεκάλεσε την προανακριτική της κατάθεση, ενώ ο κατηγορούμενος αρνήθηκε εκ νέου τα όσα του αποδίδονται υποστηρίζοντας ότι οι καταγγελίες εις βάρος του είναι ψευδείς και ότι η αλλοδαπή έχει πέσει σε πολλές αντιφάσεις.
Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος κ. Στέλιος Κιουρτζής.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ