Για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, τετελεσμένων και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση, διώκεται ένας 33χρονος αθίγγανος, υπότροπος σε αδικήματα του είδους, που συνελήφθη χθες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει άλλα πέντε άτομα ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά 8 περιπτώσεις αφαίρεσης μηχανολογικών εξαρτημάτων, εργαλείων και μεταλλικών αντικειμένων στην Ρόδο.
Στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου καταγγέλθηκαν από το Νοέμβριο του 2017 πλήθος κλοπών σε αποθήκες, αγροκτήματα και επιχειρήσεις. Οι δράστες αφαιρούσαν εργαλεία, μηχανολογικό εξοπλισμό και μεταλλικά αντικείμενα.
Σε πολλές από τις περιπτώσεις, που καταγγέλθηκαν, οι δράστες προκαλούσαν μεγάλες φθορές στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων που «χτυπούσαν».
Από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι προσέγγιζαν τα σημεία που επέλεγαν να «χτυπήσουν» με ένα αγροτικό αυτοκίνητο, χρώματος κόκκινο – μπορντό με αποτέλεσμα οι υποψίες να στραφούν στον 33χρονο.
Προέκυψε συγκεκριμένα ότι ο 33χρονος μετέβαινε σε μη αστικές – αραιοκατοικημένες περιοχές της Ρόδου και αφαιρούσε, είτε μόνος του είτε με τη βοήθεια 5 συνεργών του από αποθήκες, αγροκτήματα και επιχειρήσεις εργαλεία, μηχανολογικά εξαρτήματα και άλλα παρεμφερή μεταλλικά αντικείμενα.
Από τη διακρίβωση της εγκληματικής τους δραστηριότητας εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπών.
Συγκεκριμένα εξακριβώθηκε ότι, ο 33χρονος δράστης:
• Την 11.12.2017 το απόγευμα μετέβη σε απομονωμένη κατοικία και αφαίρεσε αλουμινένια κουφώματα. Επίσης, την 23-12-2017 το πρωί μετέβη εκ νέου την ίδια κατοικία αποπειράθηκε να αφαιρέσει αντικείμενα, αλλά έγινε αντιληπτός και εγκατάλειψε την προσπάθεια του.
• Την 20.12.2017 πρωινές ώρες αφαίρεσε από αποθήκη, μεταξύ άλλων, δύο μοτέρ επαγγελματικών ψυγείων
• Την 26.12.2017 αφαίρεσε από μηχανουργείο 6 ανοξείδωτα βαρέλια και 3 φύλλα αλουμινίου. Επίσης την ίδια ημέρα βραδινές ώρες παραβίασε επιχείρηση-συνεργείο αυτοκινήτων και αφαίρεσε διάφορα υλικά.
• Πριν δέκα ημέρες αφαίρεσε από ξενοδοχειακή επιχείρηση εξοπλισμό εγκατάστασης κλιματιστικών μονάδων.
• Την 02.01.2018 το απόγευμα μετέβη σε εμπορική επιχείρηση και αφού παραβίασε «κοντέινερ» αφαίρεσε διάφορα μεταλλικά αντικείμενα.
• Την 07.01.2018 το απόγευμα αφαίρεσε με τη βοήθεια συνεργών του από εμπορική επιχείρηση επαγγελματικούς αεροψυκτήρες.
Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι κατασχέθηκε.
Σημειώνεται ότι, ο 33χρονος είχε συλληφθεί πρόσφατα για παρόμοια εγκληματική δραστηριότητα.
Απολογούμενος ομολόγησε τα αδικήματα που του αποδίδονται, ενώ οι έρευνες των αστυνομικών γύρω από την δραστηριότητα του συνεχίζονται.
-Στο μεταξύ αστυνομικοί της ίδιας υπηρεσίας συνέλαβαν το απόγευμα της 6ης Ιανουαρίου 2018 στη Ρόδο έναν 25χρονο Μαυριτανό ο οποίος το πρωί της ιδίας ημέρας αφαίρεσε από 19χρονη ημεδαπή πορτοφόλι που περιείχε χρήματα και προσωπικά έγγραφα.
-Την ίδια ημέρα το απόγευμα συνελήφθη στην Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, 31χρονος ημεδαπός ο οποίος μεσημεριανές ώρες της ιδίας ημέρας αποπειράθηκε να παραβιάσει κατοικία με σκοπό την κλοπή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ