ΡΕΠΟΡΤΑΖ

33χρονος τσιγγάνος κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
Παράπηγμα τσιγγάνων
Μέγεθος γραμμάτων

Για δια­κε­κρι­μέ­νες πε­ρι­πτώ­σεις κλο­πών, τε­τε­λε­σμέ­νων και σε από­πει­ρα, κατ’ εξα­κο­λού­θη­ση, διώ­κε­ται ένας 33χρο­νος αθίγ­γα­νος, υπό­τρο­πος σε αδι­κή­μα­τα του εί­δους, που συ­νε­λή­φθη χθες από αστυ­νο­μι­κούς της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λεί­ας Ρόδου.

Η δι­κο­γρα­φία που σχη­μα­τί­στη­κε πε­ρι­λαμ­βά­νει άλλα πέντε άτομα ενώ εξι­χνιά­στη­καν συ­νο­λι­κά 8 πε­ρι­πτώ­σεις αφαί­ρε­σης μη­χα­νο­λο­γι­κών εξαρ­τη­μά­των, ερ­γα­λεί­ων και με­ταλ­λι­κών αντι­κει­μέ­νων στην Ρόδο.

Στους αστυ­νο­μι­κούς της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λεί­ας Ρόδου κα­ταγ­γέλ­θη­καν από το Νο­έμ­βριο του 2017 πλή­θος κλο­πών σε απο­θή­κες, αγρο­κτή­μα­τα και επι­χει­ρή­σεις. Οι δρά­στες αφαι­ρού­σαν ερ­γα­λεία, μη­χα­νο­λο­γι­κό εξο­πλι­σμό και με­ταλ­λι­κά αντι­κεί­με­να.

Σε πολ­λές από τις πε­ρι­πτώ­σεις, που κα­ταγ­γέλ­θη­καν, οι δρά­στες προ­κα­λού­σαν με­γά­λες φθο­ρές στις εγκα­τα­στά­σεις των επι­χει­ρή­σε­ων που «χτυ­πού­σαν».

Από τις έρευ­νες των αστυ­νο­μι­κών προ­έ­κυ­ψε ότι προ­σέγ­γι­ζαν τα ση­μεία που επέ­λε­γαν να «χτυ­πή­σουν» με ένα αγρο­τι­κό αυ­το­κί­νη­το, χρώ­μα­τος κόκ­κι­νο – μπορ­ντό με απο­τέ­λε­σμα οι υπο­ψί­ες να στρα­φούν στον 33χρονο.

Προ­έ­κυ­ψε συ­γκε­κρι­μέ­να ότι ο 33χρο­νος με­τέ­βαι­νε σε μη αστι­κές – αραιο­κα­τοι­κη­μέ­νες πε­ριο­χές της Ρόδου και αφαι­ρού­σε, είτε μόνος του είτε με τη βο­ή­θεια 5 συ­νερ­γών του από απο­θή­κες, αγρο­κτή­μα­τα και επι­χει­ρή­σεις ερ­γα­λεία, μη­χα­νο­λο­γι­κά εξαρ­τή­μα­τα και άλλα πα­ρεμ­φε­ρή με­ταλ­λι­κά αντι­κεί­με­να.

Από τη δια­κρί­βω­ση της εγκλη­μα­τι­κής τους δρα­στη­ριό­τη­τας εξι­χνιά­στη­καν οκτώ πε­ρι­πτώ­σεις κλο­πών.

Συ­γκε­κρι­μέ­να εξα­κρι­βώ­θη­κε ότι, ο 33χρο­νος δρά­στης:

• Την 11.12.2017 το από­γευ­μα με­τέ­βη σε απο­μο­νω­μέ­νη κα­τοι­κία και αφαί­ρε­σε αλου­μι­νέ­νια κου­φώ­μα­τα. Επί­σης, την 23-12-2017 το πρωί με­τέ­βη εκ νέου την ίδια κα­τοι­κία απο­πει­ρά­θη­κε να αφαι­ρέ­σει αντι­κεί­με­να, αλλά έγινε αντι­λη­πτός και εγκα­τά­λει­ψε την προ­σπά­θεια του.

• Την 20.12.2017 πρω­ι­νές ώρες αφαί­ρε­σε από απο­θή­κη, με­τα­ξύ άλλων, δύο μοτέρ επαγ­γελ­μα­τι­κών ψυ­γεί­ων

• Την 26.12.2017 αφαί­ρε­σε από μη­χα­νουρ­γείο 6 ανο­ξεί­δω­τα βα­ρέ­λια και 3 φύλλα αλου­μι­νί­ου. Επί­σης την ίδια ημέρα βρα­δι­νές ώρες πα­ρα­βί­α­σε επι­χεί­ρη­ση-συ­νερ­γείο αυ­το­κι­νή­των και αφαί­ρε­σε διά­φο­ρα υλικά.

• Πριν δέκα ημέ­ρες αφαί­ρε­σε από ξε­νο­δο­χεια­κή επι­χεί­ρη­ση εξο­πλι­σμό εγκα­τά­στα­σης κλι­μα­τι­στι­κών μο­νά­δων.

• Την 02.01.2018 το από­γευ­μα με­τέ­βη σε εμπο­ρι­κή επι­χεί­ρη­ση και αφού πα­ρα­βί­α­σε «κο­ντέι­νερ» αφαί­ρε­σε διά­φο­ρα με­ταλ­λι­κά αντι­κεί­με­να.

• Την 07.01.2018 το από­γευ­μα αφαί­ρε­σε με τη βο­ή­θεια συ­νερ­γών του από εμπο­ρι­κή επι­χεί­ρη­ση επαγ­γελ­μα­τι­κούς αε­ρο­ψυ­κτή­ρες.

Το αυ­το­κί­νη­το που χρη­σι­μο­ποιού­σαν οι κα­τη­γο­ρού­με­νοι κα­τα­σχέ­θη­κε.

Ση­μειώ­νε­ται ότι, ο 33χρο­νος είχε συλ­λη­φθεί πρό­σφα­τα για πα­ρό­μοια εγκλη­μα­τι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα.

Απο­λο­γού­με­νος ομο­λό­γη­σε τα αδι­κή­μα­τα που του απο­δί­δο­νται, ενώ οι έρευ­νες των αστυ­νο­μι­κών γύρω από την δρα­στη­ριό­τη­τα του συ­νε­χί­ζο­νται.

-Στο με­τα­ξύ αστυ­νο­μι­κοί της ίδιας υπη­ρε­σί­ας συ­νέ­λα­βαν το από­γευ­μα της 6ης Ια­νουα­ρί­ου 2018 στη Ρόδο έναν 25χρονο Μαυ­ρι­τα­νό ο οποί­ος το πρωί της ιδίας ημέ­ρας αφαί­ρε­σε από 19χρονη ημε­δα­πή πορ­το­φό­λι που πε­ριεί­χε χρή­μα­τα και προ­σω­πι­κά έγ­γρα­φα.

-Την ίδια ημέρα το από­γευ­μα συ­νε­λή­φθη στην Κω, από αστυ­νο­μι­κούς του Τμή­μα­τος Ασφα­λεί­ας Κω, 31χρο­νος ημε­δα­πός ο οποί­ος με­ση­με­ρια­νές ώρες της ιδίας ημέ­ρας απο­πει­ρά­θη­κε να πα­ρα­βιά­σει κα­τοι­κία με σκοπό την κλοπή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.