Τοπικές Ειδήσεις

Ομάδα Ψυχοεκπαίδευσης Γονέων/Φροντιστών με Παιδιά στο Αυτιστικό Φάσμα από το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος»

Το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος» διοργανώνει βιωματικό σεμινάριο με στόχο την ενημέρωση και την εκπαίδευση γονέων/φροντιστών σχετικά με την κατανόηση του αυτιστικού φάσματος . Πρόκειται για μια ομάδα γονέων διάρκειας 5 συναντήσεων σε 15ήμερη βάση, που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης (Μαυρή 6 και Τηλιακού 2, Ζέφυρος). Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στις 18.00.

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι φροντιστές/γονείς, να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, ώστε να βελτιώσουν την επικοινωνία και την ποιότητα ζωής των παιδιών τους αλλά και τη δική τους. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν και άτομα που εμπλέκονται συχνά με το παιδί όπως η γιαγιά ή κάποιος άλλος φροντιστής.

Η διάρκεια της κάθε συνάντησης είναι 2,5 ώρες και μπορούν να συμμετέχουν γονείς παιδιών με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές ή και άτομα που τους παρέχουν άμεση φροντίδα. Υπεύθυνος του σεμιναρίου είναι ο Σπύρος Στογιάννης, Ψυχολόγος-Κοινωνικός Λειτουργός (MSc), Στέλεχος Πρόληψης.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες, καλέστε μας στο τηλ. 22410-77205 ή στο e-mail: diod187@otenet.gr . Όλα τα προγράμματα του Κέντρου Πρόληψης είναι χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους/τις συμμετέχοντες/ουσες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου