Τοπικές Ειδήσεις

Εκλογές οικονομολόγων: Τρεις παρατάξεις και δύο μεμονωμένοι

Τρεις παρατάξεις και δύο μεμονωμένοι υποψήφιοι θα πάρουν μέρος στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Τμήματος Δωδεκανήσου, που έχουν προγραμματιστεί για την προσεχή Κυριακή 10η Δεκεμβρίου 2023.
Η προθεσμία για την υποβολή των συνδυασμών έληξε την 6η Νοεμβρίου 2023 και στις 7 Νοεμβρίου έγινε η ανακήρυξη των συνδυασμών και των μεμονωμένων υποψηφίων από την Κεντρική Διοίκηση (Κ.Δ.) του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (Ο.Ε.Ε.) στη Ν/99 συνεδρίασή της, έχοντας υπόψη το άρθρο 11 του ΠΔ 225/1986.
Στην εκλογική αναμέτρηση της 10ης Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν εκλογές και για την ανάδειξη των μελών της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του ΟΕΕ όπου κι εκεί είναι υποψήφιοι αρκετοί Δωδεκανήσιοι.
Οι ψηφοφόροι έχουν δικαίωμα επιλογής μέχρι πέντε υποψηφίων για το τοπικό και 16 από το πανελλήνιο ψηφοδέλτιο, στην ενότητα «λοιπή επικράτεια».
Οι εκλογές θα διενεργηθούν στη Ρόδο, στο τοπικό παράρτημα του Οικονομικού Επιμελητηρίου και στην Κω στο Επαρχείο, ενώ έχει προβλεφθεί επιστολική ψήφος για τα μέλη από τα υπόλοιπα νησιά.
Όπως έγραψε η «δ», οι υποψήφιοι συνδυασμοί και οι μεμονωμένοι υποψήφιοι από τα Δωδεκάνησα, όπως ανακηρύχθηκαν από την Κεντρική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου έχουν ως εξής:

12ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΣΥΝΔYΑΣΜΟI
ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ, ΛΟΓΙΣΤΕΣ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΙ
1. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ
2. ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ
3. ΚΑΛΑΓΡΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
4. ΚΑΡΑΒΟΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
5. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
6. ΚΗΠΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ
7. ΜΙΧΑΗΛ ΜΙΧΑΗΛ του ΣΤΑΥΡΟΥ
8. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
9. ΠΑΡΑΣΕΥΑ ΜΑΡΙΑ του ΠΑΡΑΣΧΟΥ
10.ΡΟΥΣΕΤΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – ΜΑΡΙΟΣ του ΜΑΡΚΟΥ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
(ΔΗ.ΚΙ.Ο. – Σ)
1. ΖΩΓΡΑΦΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
2. ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
3. ΚΑΣΕΚΑΣ ΦΩΤΙΟΣ του ΛΑΖΑΡΟΥ
4. ΛΕΒΕΝΤΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ
5. ΜΑΝΕΤΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΜΙΧΑΗΛ
6. ΜΑΝΤΑΛΗΣ – ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΤΣΑΜΠΙΚΟΥ
7. ΜΠΑΡΙΑΝΑΚΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ – ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ
8. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
9. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΛ
10.ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΕΥΤΕΡΠΗ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (ΔΠΚ-Ο)
1. ΒΕΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
2. ΓΡΥΜΠΙΛΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
3. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΛ

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ
1. ΚΟΥΤΣΟΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ
1. ΧΑΡΤΟΦΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ.

Οι εκλογές θα διενεργηθούν την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 από 08:00 μέχρι 18:00. Τα μέλη του Ο.Ε.Ε. που έχουν δηλώσει ότι διαμένουν μόνιμα ή προσωρινά στο εξωτερικό ή κατοικούν στα νησιά των Κυκλάδων εκτός της Σύρου, στα νησιά της Δωδεκανήσου εκτός Ρόδου και Κω, στα νησιά των Σποράδων, στην Ικαρία, στην Λήμνο, στην Ιθάκη ,στους Παξούς, στην Θάσο και στη Σαμοθράκη, θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα είτε με αλληλογραφία, είτε αυτοπροσώπως σε Ειδικό Εκλογικό Τμήμα στην Αθήνα ή σε εκλογικό τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας όπου ανήκει διοικητικά το νησί τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2019, σε πολυνομοσχέδιο του Υπ. Ανάπτυξης επανακαθορίστηκε ο χρόνος διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη των διοικητικών οργάνων του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΟΕΕ). Συγκεκριμένα, η εκλογή των μελών της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (ΣιΑ), της Κεντρικής Διοίκησης και των Τοπικών Διοικήσεων θα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, από τρία χρόνια που ίσχυε.
Υπενθυμίζεται ότι το 2019 η παράταξη «Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων» με επικεφαλής τον κ. Κώστα Ζωγραφίδη είχε κερδίσει τις εκλογές με ποσοστό 53,70%.
Η «Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων» κέρδισε την πρώτη θέση στη Ρόδο με 333 ψήφους έναντι 270 ψήφων που συγκέντρωσε η παράταξη «Αιγαίο – Ανεξάρτητοι Οικονομολόγοι» του κ. Μιχαήλ Μιχαήλ και 16 ψήφων που συγκέντρωσε η παράταξη που στηρίζεται από το ΚΚΕ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου