Τοπικές Ειδήσεις

Μεταστέγαση του Κτηματολογίου Ρόδου στο παλαιό νοσοκομείο με πρωτοβουλία του δημάρχου Pόδου

Κατόπιν αποφάσεως του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνου Τσιάρα για την αναστολή των εργασιών του Κτηματολογικού Γραφείου Ρόδου για το χρονικό διάστημα από χθες έως και την 20η Δεκεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε ευρεία τηλεδιάσκεψη και προκρίθηκε η λύση της μεταστέγασης της υπηρεσίας προσωρινά στην νέα πτέρυγα του παλαιού νοσοκομείου της Ρόδου.
Οπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Βασίλης Περίδης, με πρωτοβουλία του βουλευτή κ. Βασίλη Υψηλάντη πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης και εκπρόσωποι του Κτηματολογίου και του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου για τα θέματα του Κτηματολογίου Ρόδου και του Δικαστικού Μεγάρου.
Έγιναν τοποθετήσεις από όλους τους παριστάμενους και προτάθηκαν λύσεις. Οι μελέτες και για τα δύο κτήρια είναι έτοιμες από την Περιφέρεια και έχουν παραδοθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο πλέον πρέπει να προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες.
«Είναι λυπηρό, ότι φτάσαμε στην εκκένωση των κτηρίων, τα οποία έχουν να συντηρηθούν πάνω από σαράντα χρόνια. Ούτε θα έπρεπε να ασχολείται με το πρόβλημα μόνο ο Δικηγορικός Σύλλογος, αλλά ολόκληρη η κοινωνία της Ρόδου, την οποία αφορά, αφού η αναστολή της λειτουργίας του Κτηματολογίου, θα οδηγήσει σε αναστολή των συναλλαγών και ολόκληρης της οικονομικής ζωής του νησιού. Ευτυχώς υπήρξε θετική ανταπόκριση από όλους και ο δήμαρχος Ρόδου προσφέρθηκε να παραχωρήσει για την συνέχιση της λειτουργίας του Κτηματολογίου Ρόδου και προσωρινή μετεγκατάστασή του στο ισόγειο της νέας πτέρυγας του παλαιού Νοσοκομείου, που έχει ανακαινιστεί πλήρως και στην οποία επρόκειτο να εγκατασταθούν σύντομα οι Τεχνικές και Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου, μέχρι να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις στο κτήριο του Κτηματολογίου.
Αναμένεται η συναίνεση του Υπουργείου για την καταλληλότητα του χώρου. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, διότι δεν χρειάζεται εφησυχασμός» αναφέρει σε ανάρτηση του ο κ. Περίδης.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Υψηλάντης ανέφερε για το ίδιο θέμα σε ανάρτηση του τα εξής:
«Με μεθοδικότητα, γνώση και ενότητα αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις του σήμερα για ένα καλύτερο αύριο! Μέσα από το διάλογο στην τηλεδιάσκεψη που είχα με τον περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκο, τον δήμαρχο Ρόδου κ. Α. Καμπουράκη, τον δήμαρχο Κω κ. Θεοδόση Νικηταρά, τους προέδρους του Δ. Σ. Ρ κ. Βασίλη Περίδη και Δ. Σ. Κω κ. Μανώλη Χατζηάμαλλο και τους κ.κ. Σάββα Λυριστή, αντιπρόεδρο, Καλλιόπη Παπαπαπαύλου-Βαρδέλλη γ. γραμματέα, Αντωνιάδη Μάρα, Καραολάνη Ανθούλα, Κατσιμπρή Ειρήνη – Μαρίνα, Λεβέντη Στέργο, Σαλαμαστράκη Σπυρίδωνα καθορίστηκε ενιαία γραμμή για:
Ενέργειες για άμεση μεταστέγαση των υπηρεσιών του Κτηματολογίου Ρόδου στο Παλαιό Νοσοκομείο Ρόδου
Προγραμματισμό για δημοπράτηση αποκατάστασης του κτηρίου του Κτηματολογίου
Προγραμματισμό για μεταστέγαση και δημοπράτηση αποκατάστασης του Δικαστικού Μεγάρου Ρόδου
Μεταστέγαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου στο πρώην Στρατολογικό Γραφείο Ρόδου
Ανανέωση παραχώρησης χώρου στο ΤΑΧΔΥΚ για την ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου στην Κω
Προγραμματισμός προσωρινής μεταστέγασης Δικαστικού Μεγάρου Κω και αποκατάσταση του κτηρίου
Στελέχωση Κτηματολογίων Ρόδου και Κω».
Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης σε ανάρτησή του ανέφερε τα εξής:
«Δεν μπορούμε να παραμένουμε απλοί θεατές των προβλημάτων του νησιού μας. Στην τηλεδιάσκεψη εργασίας που συγκάλεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης και συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο συνάδελφος δήμαρχος της Κω Θεοδόσης Νικηταράς και εκπρόσωποι των Δικηγορικών Συλλόγων Ρόδου και Κω, δρομολογήσαμε λύσεις για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των δύο Κτηματολογίων.
Τα κτηριακά προβλήματα του Κτηματολογίου Ρόδου διογκώνονται και δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε απαθείς και μόνο να σχολιάζουμε. Στο πλαίσιο αυτό συζητάμε και αναζητάμε λύσεις για την άμεση μετεγκατάστασή του».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου