Ειδήσεις

Έκθεση: Πολύ χαμηλά η Ελλάδα στην κοινωνική δικαιοσύνη, στον πάτο η Τουρκία

Εκ των ουραγών της Ευρώπης είναι η Ελλάδα σε ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης. Ακόμη χειρότερη η Τουρκία που βρίσκεται στον πάτο του βαρελιού.

Μεταξύ 41 χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΟΟΣΑ, η χώρας μας βρίσκεται μόλις στην 35η θέση για το 2019 κάτι που σημαίνει ότι έχει να κάνει ακόμα αρκετή δουλειά έτσι ώστε τα πράγματα να βελτιωθούν.

Οι συντάκτες της έκθεσης αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι “παρά τη μείωση της ανεργίας τα τελευταία χρόνια, οι συνθήκες στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα παραμένουν δυσάρεστες ενώ τα ποσοστά ανεργίας στους νέου είναι εξαιρετικά υψηλά”.

Γίνεται επίσης λόγος για μεγάλο πρόβλημα στον τομέα της δικαιοσύνης μεταξύ των γενεών με το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα να χαρακτηρίζεται πλέον ως μη βιώσιμο.

To Bertelsmann Stiftung διαμορφώνει το σχετικό ranking παίρνοντας υπόψιν του στοιχεία που αφορούν την πρόληψη της φτώχειας, την αγορά εργασίας, την εκπαίδευση, την υγεία, την καταπολέμηση των διακρίσεων και τη δικαιοσύνη μεταξύ των γενεών.

Σχεδόν ουραγός στην κοινωνική δικαιοσύνη είναι η γειτονική Τουρκία που καταλαμβάνει την 40η θέση σε σύνολο 41.

Πρώτη είναι η Ισλανδία και την πεντάδα απαρτίζουν αποκλειστικά χώρες της βόρειας ευρώπης (Ισλανδία, Νορβηγία, Δανία, Φινλανδία και Σουηδία).

Η Κύπρος, τέλος, βρίσκεται πολύ πιο πάνω από την Ελλάδα, στην 20η θέση της λίστας.

πηγή news247.gr

Νίκος Γιαννόπουλος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου