Τοπικές Ειδήσεις

Συνεχίζουν την απεργία οι εκπαιδευτές οδηγών

Σε νέα αποχή από τα καθήκοντά τους βρίσκονται από χθες και μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου 2018, οι εξεταστές των υποψήφιων οδηγών, διεκδικώντας να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους για την εκτός ωραρίου εργασία τους. Την ίδια ώρα, εν αναμονή τελούν πάνω από 2.500 υποψήφιοι στα Δωδεκάνησα, που θέλουν να δώσουν εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης διαφόρων κατηγοριών.
Όπως δήλωσε στην «δ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής Δωδεκανήσου κ. Στέφανος Πορτσέλλη: «Εμείς συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις. Μόνο στη Ρόδο έχουμε ήδη στην αναμονή γύρω στα 500 άτομα, ενώ σε επίπεδο νομού ξεπερνάμε τις 2.500 άτομα. Δυστυχώς, οι υποψήφιοι οδηγοί θα πρέπει να περιμένουν αρκετά ακόμη. Τα αιτήματά μας είναι κοινά σε όλη την χώρα. Έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα και σε όσους θέλουν να πάρουν δίπλωμα για επαγγελματικούς λόγους. Ζητήσαμε από όλους την στήριξή τους ενώ η Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, έχει ήδη δηλώσει ότι είναι στο πλευρό μας. Επιπλέον, ζητούμε τα δεδουλευμένα μας. σε όλη την Δωδεκάνησα είμαστε 45 εκπαιδευτές οδηγοί και συμμετέχουν από όλα τα νησιά».
Επιπροσθέτως, σημείωσε ένα πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις εξετάσεις που πρέπει να δώσουν και πάλι όσοι έχουν περάσει κάποιο όριο ηλικίας.
«Εμείς ζητάμε να επανασυσταθεί η δευτεροβάθμια ιατρική επιτροπή για να τους εξετάζει. Δεν είναι θέμα οδηγητικής ικανότητας (αφού ξέρουν να οδηγούν) αλλά ιατρικής. Με το νέο νόμο, μπορεί να υπάρχουν κίνδυνοι αφού δεν θα είναι παρών ο εξεταστής και βεβαίως, με τα δικά τους οχήματα. Είναι σοβαρό ζήτημα και δεν παρέχεται ασφαλιστική κάλυψη. Αυτό αποτελεί και ένα από τα αιτήματά μας. Να τους κρίνουν οι γιατροί, ούτε οι εξεταστές, ούτε οι γιατροί» όπως είπε ο κ. Πορτσέλλι.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου της Διεύθυνσης Μεταφορών της ΠΝΑΙ κ. Χρήστου Μπάρδου, ο οποίος δήλωσε: «Ελπίζουμε να επιλυθεί το πρόβλημα σύντομα. Η συνεργασία μας με τον Σύλλογο Εκπαιδευτών είναι άρτια. Αυτό που μας ανησυχεί είναι η καθυστέρηση στην έκδοση αδειών των επαγγελματιών που θέλουν να προλάβουν τη νέα τουριστική σεζόν. Ελπίζουμε να δοθεί λύση και κεντρικά».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου