Ευρωπαϊκούς παρόχους πρόσβασης στο Διαδίκτυο χρησιμοποιούν μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος για την προώθηση της προπαγάνδας τους, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Μάλιστα, όπως σημειώνει το περιοδικό, οι πάροχοι αυτοί γνωρίζουν τις γεωγραφικές συντεταγμένες των συγκεκριμένων χρηστών τους. Το Spiegel επικαλείται έγγραφο που αναφέρει πως εκατοντάδες πακέτα εξοπλισμού, όπως δορυφορικά πιάτα και μόντεμ είναι εγκατεστημένα σε περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

Οι εν λόγω συσκευές συνδέονται με δορυφόρους ευρωπαϊκών εταιρειών, παρόχων Διαδικτύου, όπως η βρετανική Avanti Communications, η γαλλική Eutelsat ή η SES από το Λουξεμβούργο.

«Το Spiegel Online έλαβε το 2014 και το 2015 συντεταγμένες GPS, και τα δεδομένα αυτά δείχνουν πως πρόκειται για εγκαταστάσεις σε περιοχές που ελέγχει το ΙΚ, πολλές βρίσκονται στην πόλη Χαλέπι της Συρίας, που έχει καταληφθεί εν μέρει από τους τζιχαντιστές. Άλλες τοποθεσίες είναι στην Ράκα, την πρωτεύουσα του ΙΚ, την αλ Μπαμπ, τη Ντέιρ Εζόρ, και κατά μήκος του Ευφράτη ποταμού στο Ιράκ», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα προϊόντα και τα πακέτα πρόσβασης στο Διαδίκτυο αποκτώνται μέσω ενός δικτύου διανομέων. Ο εξοπλισμός παραδίδεται μέσω Τουρκίας, αναφέρεται ακόμη.

tvxs.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ