Ειδήσεις

Κ. Μητσοτάκης: Νέα Δημοκρατία ίσον νέες δουλειές

Του Δημήτρη Γκάτσιου 

Στην ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή στη χώρα, προκειμένου η Νέα Δημοκρατία να θέσει επί τάπητος και να εφαρμόσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, που προτείνει στους πολίτες εστίασε ο πρόεδρος της παράταξης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ολοκληρώνοντας με την ομιλία του τις εργασίες του 1ου προσυνεδρίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγάλο λαϊκό κόμμα, που έχει στο επίκεντρο τους ασθενέστερους Έλληνες… Αρθρώσαμε έναν βαθιά πολιτικό λόγο, που μιλάει στη σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων που είναι δυσαρεστημένοι από τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ η χώρα. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα ανοιχτό κόμμα. Θέλουμε όλες τις επενδύσεις. Ειδικά αυτές που θα δώσουν καλύτερες προοπτικές στη νέα γενιά και που θα δώσουν νέες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Θέλουμε να ενθαρρύνουμε την καινοτομία και τις επενδύσεις. Να απλοποιήσουμε το αδειοδοτικό περιβάλλον. Νέα Δημοκρατία ίσον νέες δουλείες. Αυτό θα κάνουμε. Αυτός είναι ο στόχος μας. Η ανεργία να φτάσει πια τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Μόνο με μία έκρηξη επενδύσεων μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας”, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

“Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι ανακάλυψαν με καθυστέρηση τον κόσμο των επενδύσεων, στην πραγματικότητα αυτό είναι ένας μύθος. Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο σχολές σκέψεις. Η μία αντιλαμβάνεται ως υποχρέωση του κράτους να παρέχει όλα τα δημόσια αγαθά. Και για αυτό χρειάζεται ένα μεγάλο κράτος. Υπάρχει και μία άλλη σχολή, που λέει ό,τι μπορούμε να εκσυγχρονίσουμε το κράτος. Πως ένα δημόσιο αγαθό μπορεί να παρέχεται και από τον ιδιωτικό τομέα, εάν αυτό μπορεί να κάνει καλύτερα και φθηνότερα τη δουλειά του”, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως η Ελλάδα χρειάζεται ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο μετά το τέλος των Μνημονίων. Ένα σχέδιο που θα απαντά στο πώς θα δημιουργηθεί μία ανταγωνιστική οικονομία κι ένα κράτος λειτουργικό.

“Η απόσταση που μας χωρίζει από την Ευρώπη μεγαλώνει. Δεν έχουμε περιθώριο να περιμένουμε άλλο. Η ΝΔ προτείνει ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες”, σημείωσε και εξέφρασε την πεποίθηση πως η γαλάζια παράταξη θα επικρατήσει στις επόμενες εκλογές και θα κληθεί να εφαρμόσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά της.

Φέρνοντας και πάλι στο προσκήνιο τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για μείωση των φορολογικών βαρών που λειτουργούν σα…μέγγενη για τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως με τη Νέα Δημοκρατία όποιος θα θέλει να επενδύσει στη χώρα μας θα γνωρίζει πως θα έχει απέναντί του ένακράτος φιλικό. Ο κ. Μητσοτάκης, παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη κατάρτισης των εργαζομένων και της δια βίου μάθησης. “Είναι τραγωδία το 40% των νέων αποφοίτων μας να καταδικάζονται σε ανεργία”, τόνισε και ανέδειξε την ανάγκη ισχυρότερης διασύνδεσης της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, φέρνοντας το παράδειγμα της σημασίας της τεχνικής εκπαίδευσης στη Γερμανία.

“Θέλω από τη Νίκαια να στείλω μήνυμα. “Είμαστε μαζί με την υγιή επιχειρηματικότητα. Αλλά επιχειρηματίες που χρεοκοπούν τις επιχειρήσεις τους, κάνουν βόλτες στο Αιγαίο, έχουν τα λεφτά τους στην Ελβετία και διεκδικούν και κούρεμα δανείων, θα μας βρουν απέναντι”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

capital.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου