Ρεπορτάζ

Δεκτές από το Δήμο Ρόδου οι προτάσεις του Δρ. Αν. Μίχου

Αμεσα αντανακλαστικά επέδειξε ο Δήμος Ρόδου, μέσω του αντιδημάρχου Τουρισμού κ. Θανάση Βυρίνη, στην ολοκληρωμένη πρόταση που παρουσίασε με συνέντευξή του στη «δημοκρατική» στις 29 Αυγούστου, ο Δρ. Αναστάσιος Μίχος για τη διαμόρφωση ενός νέου τουριστικού προϊόντος, που θα καλύπτει τις ανάγκες χιλιάδων Ελλήνων και Φιλελλήνων σε κάθε γωνιά του κόσμου.
Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Θ. Βυρίνης, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που επιχειρεί από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του και του εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος της Ρόδου με περισσότερες επιλογές για τους επισκέπτες, διαβάζοντας τις προτάσεις του Δρ. Μίχου και τις προοπτικές για το νησί μας ήρθε άμεσα σε επαφή μαζί του προκειμένου και ο προορισμός μας να μπει δυναμικά στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται.
Όπως δήλωσε στη «δ» ο κ. Βυρίνης, ήδη πραγματοποιήθηκε μεταξύ του η πρώτη τηλεδιασκεψη στην οποία τέθηκαν βάσεις για την διερεύνηση της προοπτικής να είναι η Ρόδος ο προορισμός από τον οποίον θα ξεκινήσει η διαμόρφωση του νέου τουριστικού προϊόντος που θα καλύπτει στις ανάγκες των Ελλήνων του εξωτερικού αλλά και των φιλελλήνων, όπως οι ίδιοι τις διαμορφώνουν, ανοίγοντας ένα νέο ελπιδοφόρο κεφάλαιο στον ελληνικό τουρισμό.
Ο Δρ Αναστάσιος Μίχος, επεμβατικός ακτινολόγος, πρώην διευθυντής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Karolinska της Στοκχόλμης και κάτοικος Σουηδίας περιέγραψε στη «δ» πώς μετέτρεψε την αγάπη του για την Ελλάδα και την επιθυμία του να περνά με την οικογένειά του περισσότερο χρόνο στην πατρίδα, σε ισχυρό κίνητρο ώστε να διαμορφωθεί ένα νέο τουριστικό προϊόν, που θα καλύπτει τις ανάγκες χιλιάδων Ελλήνων και Φιλελλήνων σε κάθε γωνιά του κόσμου.
Σήμερα, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι υποστηρίζουν σθεναρά την πρόταση και ήδη μια ισχυρή ομάδα Ελλήνων και Φιλελλήνων σε Ελλάδα και εξωτερικό συσπειρώνεται αφιλοκερδώς γύρω από τον Δρ. Αν. Μίχο, ώστε με το κατάλληλο υποστηρικτικό πλαίσιο και την πολιτική, κοινωνική και επιχειρηματική βούληση να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στον τουρισμό της Ελλάδας.
Ο κ. Βυρίνης αντιλαμβανόμενος τις προοπτικές για τη διεύρυνση του τουριστικού προϊόντος της Ρόδου, διερεύνησε τις ανάγκες αλλά και τις προθέσεις του δικτύου που διαμορφώνεται και τα μηνύματα είναι εξαιρετικά θετικά για τον προορισμό μας.
«Επειτα από την ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε με τον κ. Αν. Μίχο, διαπιστώσαμε ότι η Ρόδος πληροί όλες τις προϋποθέσεις ώστε να καταστεί ο πρώτος προορισμός υλοποίησης του εγχειρήματος αυτού αφενός λόγω της ηλιοφάνειας και αφετέρου λόγω των ξενοδοχειακών υποδομών και της δημοφιλίας του νησιού στις Σκανδιναβικές χώρες.
Όπως περιέγραψε και στη συνέντευξή του στην εφημερίδα σας, το ζητούμενο είναι να δημιουργηθεί ένα αναβαθμισμένο και εμπλουτισμένο πακέτο all inclusive το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες τους, που περιλαμβάνουν την παράδοση, τον πολιτισμό, την ιστορία, την υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών και την γαστρονομία των περιοχών που θα επισκέπτονται. Μια ακόμα ελπιδοφόρα παράμετρος του εγχειρήματος αυτού είναι το γεγονός πως επιθυμούν το εμπλουτισμένο αυτό πακέτο διακοπών να αφορά όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο τη θερινή περίοδο και η Ρόδος ενδείκνυται για τη κάλυψη αναγκών και των παραμέτρων που θέτουν.
Ο Δήμος Ρόδου λοιπόν, θα διερευνήσει την πρόθεση ξενοδόχων, τουριστικών πρακτόρων και επιχειρηματιών ώστε να δημιουργηθεί ένα εμπλουτισμένο πακέτα διακοπών all inclusive για υψηλής οικονομικής στάθμης επισκέπτες που θα μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους.
Μάλιστα, όπως ο ίδιος ανέφερε κατά τη συζήτησή μας, υπάρχουν ήδη και δύο ενδιαφερόμενες αεροπορικές εταιρείες για να γίνουν μέλος αυτής της προσπάθειας», ανέφερε ο κ. Βυρίνης, ομιλώντας προς την «δ».
Επιπλέον, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού στη «δ», ο διερευνητικός κύκλος με τους τοπικούς φορείς θα ξεκινήσει άμεσα, καθώς ο πρώτος στόχος που έχει τεθεί είναι να καταφέρει η Ρόδος να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με αεροπορική διασύνδεση μέσω Αθηνών.
«Δεσμευθήκαμε να ξεκινήσουμε άμεσα τις επαφές μας με τους τουριστικούς πράκτορες ώστε να διερευνήσουμε ως προορισμός τις αναβαθμισμένες παροχές του εμπλουτισμένου τουριστικού πακέτου που μπορούμε να προσφέρουμε. Ως Δήμος Ρόδου θα φροντίσουμε να οργανώσουμε ξεναγήσεις, επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους που θα περιλαμβάνονται στο εν λόγω πακέτο.
Επιπλέον, με τον Δρ. Αν. Μίχο συζητήσαμε και για την φιλοξενία και διευκόλυνση των ψηφιακών μονάδων, μια πολύ δημοφιλή τάση που αναπτύσσεται συνεχώς και στην οποία ο Δήμος Ρόδου έχει ήδη επενδύσει. Ηδη η πρότασή του για τους ψηφιακούς νομάδες εξετάζεσαι σε άλλες περιοχές της χώρας που ενδιαφέρονται επίσης να γίνουν μέρος αυτού του εγχειρήματος», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου