Αθλητικά

Δράκος και Σαββάκης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Όμνιουμ

Με δύο αθλητές αναχώρησε με το πλοίο η αποστολή του Ροδήλιου, για τη συμμετοχή της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Όμνιουμ, που θα διεξαχθεί σήμερα στο Ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας. Οι αθλητές που συμμετέχουν είναι οι Νίκος Δράκος και Σταμάτης Σαββάκης. Τους αθλητές συνοδεύουν ο  Σακελλάρης Δράκος και Αποστόλης Σαββάκης τους οποίους και ο Ροδήλιος ευχαριστεί. Την αποστολή θα συμπληρώσουν οι προπονητές Κώστας Πανταζ’ής και Αναστάσης Μανουκιάν που θα ταξιδέψουν στην Αθήνα αεροπορικώς.

Το Όμνιουμ είναι ένα αγώνισμα που αποτελείται από 6 μικρότερα. Πρώτη φορά παρουσιάστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2010 και αποτελείται από ένα χρονόμετρο 250 μέτρων, έναν αγώνα πόντων 40 χιλιομέτρων (25 χιλιόμετρα για τις γυναίκες), 4 χιλιόμετρα pursuit (3 χιλιόμετρα για τις γυναίκες), αγώνα Scratch 15 χιλιομέτρων (10 για τις γυναίκες), χρονόμετρο 1 χιλιομέτρου (500 μέτρα για τις γυναίκες) και αγώνα εξάλειψης (elimination).

Οι αναβάτες παίρνουν πόντους οι οποίοι εξαρτώνται από την θέση τερματισμού τους κατά τους 5 πρώτους γύρους του αγώνα πόντων.

Κατά την διάρκεια του αγώνα πόντων, οι αναβάτες παίρνουν επιπλέον πόντους ή χάνουν πόντους αν «ρίξουν» ή τους «ρίξουν» γύρο. Ως Ολυμπιακό άθλημα παρουσιάστηκε το 2012 στο Λονδίνο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου