Ρεπορτάζ

Αυξήθηκαν σημαντικά τα έσοδα στην Κοιλάδα των Πεταλούδων – Αποδίδει το νέο σύστημα

Εντυπωσιακή είναι η αύξηση εσόδων που καταγράφεται στην Κοιλάδα των Πεταλούδων, έπειτα από την εγκατάσταση του σύγχρονου συστήματος έκδοσης και διαχείρισης εισιτηρίων το οποίο τέθηκε σε λειτουργία από την 1η Ιουλίου 2017.
Μέσα σε διάστημα δύο μηνών (Ιούλιος-Αύγουστος 2017) καταγράφεται αύξηση εσόδων που αγγίζει το 25% (!) σε σχέση με την περσινή τουριστική περίοδο, γεγονός που καταδεικνύει πως η απώλεια εσόδων από την εισιτηριοδιαφυγή ήταν τεράστια και σωρευτικά ο Δήμος Ρόδου έχασε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Το εντυπωσιακό ποσοστό αύξησης που καταγράφεται οφείλεται κατά ένα ποσοστό στην αύξηση των τουριστών όμως, ο κύριος λόγος είναι η εγκατάσταση του νέου συστήματος.
Το σύγχρονο σύστημα έκδοσης και διαχείρισης εισιτηρίων, εγκαταστάθηκε στην Κοιλάδα των Πεταλούδων με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Σάββα Διακοσταματίου, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την συστηματική απώλεια εσόδων από όσους επισκέπτονταν την Κοιλάδα χωρίς να εκδίδουν εισιτήριο, καθώς ήταν αδύνατο να ελεγχθεί ολόκληρη η περιοχή που περιλαμβάνει μια τεράστια έκταση.
Πλέον υπάρχει έλεγχος σε κάθε είσοδο όπου λειτουργούν ταμεία, ενώ όλα τα συστήματα, που είναι εγκατεστημένα στις εισόδους συνδέονται μεταξύ τους ηλεκτρονικά, ώστε ανά πάσα στιγμή να γίνεται έλεγχος σε πραγματικό χρόνο και να μην επιτρέπεται η χρήση του ίδιου εισιτηρίου δύο φορές για είσοδο στην Κοιλάδα.
Το κάθε εισιτήριο, κόστους 5 ευρώ για τους μήνες αιχμής της τουριστικής περιόδου και 3 ευρώ στο υπόλοιπο χρονικό διάστημα, έχει χρονική ισχύ δύο ωρών και κατά μέσο όρο κάθε ημέρα εκδίδονται περίπου 2.000 εισιτήρια.
Το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα με την προοπτική να παραταθεί κατά μία ώρα από την ερχόμενη τουριστική περίοδο.
Στην Κοιλάδα των Πεταλούδων απασχολούνται οκτώ υπάλληλοι του Δήμου Ρόδου με το ετήσιο κόστος μισθοδοσίας να ανέρχεται σε περίπου σε 120.000,00€. Οι εισπράξεις από τα εισιτήρια ανέρχονται περίπου σε 1.200.000,00€ κάθε χρόνο και ως εκ τούτου, το κέρδος του Δήμου Ρόδου ανέρχεται σε 1.080.000,00 € ετησίως.
Σύμφωνα με τον υπολογισμό που έχει γίνει, εκτιμάται ότι με την εγκατάσταση του νέου ηλεκτρονικού συστήματος, η ανάγκη για απασχόληση προσωπικού θα μειωθεί, και σταδιακά μόνο με δύο υπαλλήλους θα μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.
Με το νέο σύστημα, περιορίζεται σημαντικά η εισιτηριοδιαφυγή, διότι είναι αδύνατη η πρόσβαση επισκεπτών που δεν έχουν προμηθευθεί εισιτήριο, κάτι που μέχρι σήμερα δεν ήταν απόλυτα ελέγξιμο και χάνονταν πολλά χρήματα.
Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να πληρώνει με κέρματα, χαρτονομίσματα αλλά και πιστωτικές κάρτες.
Ταυτόχρονα είναι εφικτός και ο απομακρυσμένος έλεγχος του συστήματος που σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνεται:
-Ρύθμιση των παραμέτρων λειτουργίας
– Παρακολούθηση των αναλωσίμων
– Λογιστική παρακολούθηση
-Κεντρική και τοπική παρακολούθηση βλαβών και συναγερμών
– Κεντρική εξαγωγή στατιστικών αναφορών
– Αναβάθμιση του λογισμικού
– Διαχείριση Σφαλμάτων – Προειδοποιήσεις.
Ο αυτόματος πωλητής εισιτηρίων έχει πολυγλωσσική εφαρμογή και θα διαθέτει οθόνες αφής, ενώ οι υπάλληλοι θα εφοδιαστούν και με φορητή συσκευή έκδοσης εισιτηρίων.
Μέσω του νέου συστήματος, υπάρχει συνολική εικόνα ανά πάσα στιγμή για τα οικονομικά δεδομένα της Κοιλάδας Πεταλούδων, ακόμα και από απόσταση, και ο έλεγχος μπορεί να επιτευχθεί ταυτόχρονα σε πολλαπλά επίπεδα, ενώ εκτιμάται ότι σταδιακά θα είναι σημαντική η εξοικονόμηση χρημάτων και από τον περιορισμό του προσωπικού που θα μπορεί να καλύψει ανάγκες σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Marios Kordellas    09.09.2017 02:29

    Οι αφίξεις πάντα είνια ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να αυξάνεται. Γιατί το έχουν γυρίσει όλοι στην λέξη ποιοτικός τουρίστας με τόση μανία σαν να μην τον ενδιαφέρουν πια οι αυξήσεις στις αφίξεις.. ΌΛα χρειάζονται. Ακόμη και τζαμπατζής να είναι θέλει τις κλίνες, το ταξί, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο, το φαί του έμπορα που θ απάει στο ξενοδοχείο, οπότε δημιουργείται μια αλυσίδα για θέσεις εργασίας…. Εντάξει προτιμότερο θα ήταν να είναι λίγοι και καλοί που λέμε, αλλά όχι και οτι δεν ενδιαφέρει ο αριθμός των τουριστών… οσο για τη μείωση εσόδων δεν θα είναι για πάντα, αλλα το υψηλό νούμερο αφίξεων σε κάνει διμοφιλή όσο να ΄ναι….. Αντε γιατί πολύ <> έπεσε με την ατάκα δεν με ενδιαφέρει ο αριθμός αλλα τα έσοδα… Θα έρθουν και αυτά κάποια στιγμή…

Σχολιασμός άρθρου