Ειδήσεις

Μειώνεται το ενδιαφέρον των Ρώσων τουριστών για Ελλάδα

Οι ρωσικοί tour operators συνεχίζουν να ακυρώνουν πτήσεις προς την Ελλάδα, καθώς μειώνεται το ενδιαφέρον των Ρώσων τουριστών για διακοπές στους ελληνικούς προορισμούς. Το πρόγραμμα πτήσεων του Coral Travel,  Μόσχα – Ηράκλειο, έχει μειωθεί κατά μία πτήση, από τις πέντε, αυτή της Παρασκευής (από τις 19 Ιουλίου έως τις 11 Οκτωβρίου). Επιπλέον, η εταιρεία ακύρωσε εντελώς τα προγράμματα πτήσεων από τη Μόσχα στο αεροδρόμιο των Χανίων. Επίσης ακυρώθηκε το πρόγραμμα πτήσεων από την Αγία Πετρούπολη στη Ρόδο.

Το Mouzenidis Travel, του οποίου το καλοκαιρινό πρόγραμμα 2018 στο Ηράκλειο ήταν δύο φορές την ημέρα, εκτελεί σήμερα μία καθημερινή πτήση. Επίσης στην αρχή της σεζόν ο ταξιδιωτικός πράκτορας δεν έκανε πτήσεις προς Χανιά. Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Αλέξανδρος Τσαντεκίδη, εξήγησε ότι κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο αερομεταφορέας χρειάστηκε να αυξήσει τις αεροπορικές θέσεις, αντικαθιστώντας τα Airbus A319 και τα Boeing 737, με Airbus A320, και δρομολόγησε και επιπλέον αεροσκάφος για ορισμένες δημοφιλείς ημερομηνίες.

Το ANEX Tour μείωσε τον αριθμό των πτήσεων από τη Μόσχα στην Κρήτη από πέντε σε τρεις πτήσεις την εβδομάδα και συνέχισε την ίδια συχνότητα πτήσεων από τη Μόσχα στη Ρόδο (δύο φορές την εβδομάδα) , ενώ αύξησε το μερίδιο των περιηγήσεων με τακτικές πτήσεις προς Κρήτη και Ρόδο.

Το TEZ Tour, αντίθετα φέτος, αύξησε το πρόγραμμα πτήσεων κατά 10%. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ελληνικής επιχείρησης TEZ TOUR, Δημήτρη Χαρίτιδη, η εταιρεία αύξησε φέτος το πρόγραμμα πτήσεων κατά 10%. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, το μερίδιο αγοράς της εταιρείας στην Κρήτη αυξήθηκε στο 15%, στη Ρόδο έως 16%, και στην Πελοπόννησο έως 60%

Οι προορισμοί των Ρώσων

Οι Ρώσοι  τουρίστες στο Ισραήλ αυξήθηκαν κατά 5,6%, στην Ταϊλάνδη κατά 2%, και στην Ινδονησία κατά 16,2% Η Ρωσία ενίσχυσε τη θέση της στην Τουρκία με αύξηση 20%. Κατά τους πρώτους 5 μήνες του 2019, 12,76 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες επισκέφθηκαν τη χώρα (+ 11,3% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2018). Ο αριθμός των ρωσικών αφίξεων ήταν 1, 67 εκατομμύρια. Αυτό είναι 20,54% υψηλότερο από ό,τι τον Ιανουάριο-Μάιο του 2018.

Ταυτόχρονα, ο αριθμός των τουριστών από τη Ρωσία στην Κύπρο μειώθηκε κατά 4,4% για το πρώτο εξάμηνο του 2019. Η Ρωσία με μερίδιο 18,6% είναι η δεύτερη αγορά για την Κύπρο, μετά το Ηνωμένο Βασίλειο με μερίδιο 34,5%. Η ροή τουριστών από τη Ρωσία στο Ισραήλ αυξήθηκε κατά 5,6% το πρώτο εξάμηνο του έτους: 191.100 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των τουριστών των ημερήσιων εκδρομών και των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων. Αυτό είναι 5,6% περισσότερο από ότι την ίδια περίοδο το 2018. Ο αριθμός των Ρώσων τουριστών στην Ταϊλάνδη αυξήθηκε, επίσης, κατά 2% – έως 700.000 άτομα για τους πρώτους 6 μήνες του 2019. Ακόμη, από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2019, 46.400 Ρώσοι τουρίστες επισκέφθηκαν την Ινδονησία, η οποία είναι κατά 16,2% υψηλότερα από την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το κύριο μέρος της τουριστικής ροής είναι για το νησί Μπαλί – 41, 8 χιλιάδες άτομα τον Ιανουάριο-Μάρτιο του 2019, το οποίο είναι το 90,1% της συνολικής τουριστικής ροής. Οι επόμενοι πιο δημοφιλείς προορισμοί μεταξύ των Ρώσων στην Ινδονησία είναι η πρωτεύουσα Τζακάρτα (περίπου 2,5 χιλιάδες άτομα), καθώς και τα νησιά Batam και Bintan (λίγο λιγότερο από χίλια άτομα το πρώτο τρίμηνο).

Εναλλακτικοί προορισμοί

Η  Ταϊβάν απλοποιεί το καθεστώς βίζα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παρέχουν εκπτώσεις για καλοκαιρινές περιηγήσεις. Οι αρχές της Ταϊβάν επέκτειναν ένα καθεστώς απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης για τους Ρώσους από 14 έως 21 ημέρες, πράγμα που σημαίνει ότι η χώρα προσπαθεί να κερδίσει μερίδιο αγοράς στην ρωσική τουριστική αγορά. Οι κρατήσεις για τα Αραβικά Εμιράτα για καλοκαιρινές διακοπές αυξήθηκε κατά 1,5 φορές σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2018. Οι ειδικοί εξηγούν ότι οι τιμές διαμονής είναι 2 φορές χαμηλότερες από τη χειμερινή περίοδο και οι ξενοδόχοι παρέχουν αποκλειστικές εκπτώσεις που φθάνουν το 30%. Η Ρωσία ήταν στις τρεις πρώτες χώρες από την άποψη της αύξησης της τουριστικής κίνησης στην Ιαπωνία το 2018, καθώς ένας αριθμός ρεκόρ Ρώσων έφτασε στη χώρα – 94.800-. Φέτος, μετά τα αποτελέσματα των πρώτων πέντε μηνών, μπορεί να αναφερθεί ότι το ενδιαφέρον των τουριστών για την Ιαπωνία έχει αυξηθεί σημαντικά. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο, 47,1 χιλιάδες Ρώσοι επισκέφθηκαν την Ιαπωνία, αριθμός αυξημένος κατά  19,6% από την ίδια περίοδο πέρυσι.

πηγή money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου