Τοπικές Ειδήσεις

Μιχάλης Μαντικός: «Προτείνεται η δημιουργία μητρώου Εργολάβων- Εργοληπτών για τα Κοιμητήρια της Κοινότητας Ρόδου»

 

Με γνώμονα την επίτευξη της εύρυθμης λειτουργίας και ευταξίας των κοιμητηρίων του Ταξιάρχη και Αγίου Δημητρίου, κατατέθηκαν προτάσεις μεταβολής, συμπλήρωσης και προσθήκης του υπό έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικών Κοιμητηρίων που θα συζητηθεί στην 5 η τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Ρόδου, στις 11-6-2020.

Μεταξύ άλλων προτείνεται η προσθήκη διατάξεων για:

-Τη δημιουργία μητρώου Εργολάβων- Εργοληπτών με σκοπό να δοθεί λύση στα προβλήματα που δημιουργούνται από την ανεξέλεγκτη δραστηριοποίηση μη διαπιστευμένων και θα είναι προσιτό στους πολίτες για διευκόλυνσή τους.

-Τον καθορισμό διαχείρισης και διάθεσης οικογενειακών τάφων.

-Τη διάθεση Στεφανιών – Μαρμάρων – Κινητών αντικειμένων ώστε να αξιοποιούνται από το Δήμο, προσφέροντάς του έσοδα.

-Τη δημιουργία δελτίων ελευθέρας εισόδου Εργολάβων – Εργοληπτών, για τον πλήρη έλεγχο της κίνησης των επαγγελματιών στα κοιμητήρια.

-Την τυποποίηση των τάφων, προκειμένου να αποφεύγονται ανάρμοστες για την ιερότητα του χώρου επιλογές.

– Την τήρηση βιβλίων παρακολούθησης της λειτουργίας των κοιμητηρίων.

-Τον καθορισμό συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Κοιμητηρίων και της Εκκλησιαστικής Επιτροπής καθώς και τον έλεγχο των δραστηριοτήτων τους από το Συμβούλιο της Κοινότητας μέσω εξαμηνιαίων αναφορών.

Παράλληλα, ζητείται η αφαίρεση της Παραγράφου 4, του Άρθρου 15, που αφορά την αφή των κανδηλιών ελαίου και αναφέρεται ότι : «Η Δημοτική Αρχή διατηρεί το δικαίωμα εφόσον δημιουργούνται προβλήματα να αναθέσει με διαγωνισμό την αφή σε γενικό ανάδοχο ή κατά τμήματα σε αναδόχους, έναντι καταβολής ανάλογου τέλους.» γιατί προσβάλλει την προσωπική ελευθερία των πολιτών, απαγορεύοντας στους συγγενείς την ελεύθερη επιλογή επιτηδευματιών στο να αποδώσουν τις δέουσες τιμές στους οικείους τους και να τελέσουν κανονικά τα λατρευτικά και θρησκευτικά τους καθήκοντα που σχετίζονται με τον νεκρό. Αυτό βέβαια δεν θα ισχύει εφόσον οι συμπολίτες μας δεν επιβαρυνθούν με οποιοδήποτε κόστος και αυτό καλυφθεί από τα έσοδα των Ιερών Ναών ή δωρεές κλπ

Τέλος, ζητείται να γίνει ενημέρωση του Συμβουλίου για την κατάσταση των υπολοίπων κοιμητηρίων, των άλλων δογμάτων, που βρίσκονται στα όρια της κοινότητάς μας, προκειμένου να διευκολυνθεί η λειτουργία τους

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου