Για την σημαντική πρωτοβουλία των μαθητών και μαθητριών του 1ου Γυμνασίου Ρόδου να τυπώσουν μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊό , με 3D μηχάνημα, μίλησανστην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»  ή η κυρία Αγγελική Νικολάου, καθηγήτρια 1ου Γυμνασίου Ρόδου και οι μαθητές Κατερίνα Τσιμπρή και Μιχάλης Γρίβας.

Αφορμή και κίνητρο για την προσπάθεια αυτή ήταν ο αναβαθμισμένος τεχνολογικός εξοπλισμός τον οποίο είχε κερδίσει το σχολείο σε διαγωνισμό.

Το ενδιαφέρον όλης της ομάδας των μαθητών που ενεπλάκη στο «πρότζεκτ» ήταν πολύ μεγάλο, αφού η τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης αξιοποιήθηκε εξ ολοκλήρου εκτός σχολικού ωραρίου.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Με γραπτό μήνυμά της στο Facebook η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη , αναδεικνύει την πρωτοβουλία και συγχαίρει παιδιά και καθηγητές για την πρωτοβουλία τους:

Αναλυτικά το μήνυμά της;

“Η διαδικτυακή εκδήλωση με μαθήτριες και μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρόδου την περασμένη Κυριακή είχε στόχο να παρουσιάσει δυο καινοτόμα έργα των παιδιών σχετικά με την τρισδιάστατη εκτύπωση.

Αλλά και να αναδείξει και τις τρεις διαστάσεις της τρισδιάστατης εκτύπωσης: επιχειρηματικότητα, καινοτομία και αλληλεγγύη.

Το «ελληνικό σουβενίρ” αλλά η έξυπνη γλάστρα από τους μαθητές Μιχάλη Γρίβα
Κατερίνα Τσιρίμπη , Σταματία Χατζή ,Νεφέλη Μίχαλου , Δήμητρα Τσαγγάρη, Δημήτρη Γιωργαρά, Πάρη Βαρδέλη, Ιάκωβο Κορκίδα, Ιλάειρα Μπεζντόλνι, Σεΐμένη Ιωάννα, Σεΐμένη Θεοχάρη, Άννα Παπαγιάννη, Ηλιάνα Παπαθεοδωράκη, Ευαγγελία Χατζηδάκη, Ελευθερία Παπαγιαννοπούλου, Θεοδώρα Κοκκόνα έγιναν η αφορμή να σκεφτούμε και κάτι άλλο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης!

Να κατασκευάσουν ασπίδες προστασίας για εκπαιδευτικούς και μαθητές των ειδικών σχολείων της Ρόδου!
Οι μάσκες είναι ήδη έτοιμες και παραδόθηκαν σήμερα στη διεύθυνση του σχολείου!

Ευχαριστώ από καρδιάς τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, κ. Παπαδομαρκάκη που με προσκάλεσε στη διαδικτυακή εκδήλωση, την εκπαιδευτικό του σχολείου Aggeliki Nikolaou και βέβαια τη διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Ρόδου!
Και κυρίως τα παιδιά που αγκάλιασαν την ιδέα και έδρασαν άμεσα!

Η «τάξη σε πράξη” όπως μου έγραψε η εκπαιδευτικός στο μήνυμα σήμερα!”

Ένα σχόλιο στο Αφιέρωμα του Mega, εύσημα από την υφ. Παιδείας στους μαθητές/τριες του 1ου Γυμνασίου Ρόδου

  1. Avatar Ο/Η Δέσποινα Μπακίρη Φιλοπούλου λέει:

    Συγχαρητήρια και στην καθηγήτρια και στους μαθητές για την πρωτοβουλία τους.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ