Ρεπορτάζ

Σεμινάριο επικοινωνίας και διαχείρισης κρίσεων

Για την υποψηφιότητά του ως ευρωβουλευτής με «Το Ποτάμι» μίλησε χτες στους δημοσιογράφους, ο γνωστός σεισμολόγος, καθηγητής κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος που βρέθηκε στην Ρόδο με αφορμή την διεξαγωγή του 1ου Σεμιναρίου Επικοινωνίας & Διαχείρισης Κρίσεων.
«Είναι σημαντικό το γεγονός πως αυτό δεν είναι ένα ακόμη σεμινάριο αλλά με θέμα την επικοινωνιακή διαχείριση των κρίσεων που προκαλούνται από φυσικούς κινδύνους όπως οι πυρκαγιές κ.λπ. Στην επιστημονική μου σταδιοδρομία έχω συμμετάσχει σε εκατοντάδες σεμιναρίων αλλά αυτό είναι το πρώτο που γίνεται με την επικοινωνιακή διαχείριση που έχει να κάνει με τους δημοσιογράφους, τα ΜΜΕ. Συνεπώς, είναι εξαιρετικά σημαντικό» όπως ανέφερε.
Σχετικά με την υποψηφιότητά του, είπε πως είναι η πρώτη φορά που αποφάσισε να πολιτευτεί. «Στόχος μου είναι το ζήτημα των περιβαλλοντικών κινδύνων και της κλιματικής αλλαγής. Με συγκινεί ιδιαίτερα και λόγω της ειδικότητάς μου καθώς έχω διαπιστώσει, πως πάρα πολλές αποφάσεις, νομοθετήματα και εγκύκλιοι που διέπουν την καθημερινή λειτουργία της χώρας μας, έχουν την βάση τους σε ποσοστό 70-75% στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχουν 20 μόνιμες επιτροπές στο Ευρωκοινοβούλιο και θα ήθελα να συμμετάσχω στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Ε.Ε.», όπως είπε.
Ο κ. Παπαδόπουλος επικεντρώθηκε στην ανάγκη να συσταθεί μια «Ευρωπαϊκή Χάρτα Πολιτικής Προστασίας» ενώ αναφέρθηκε στα πολύ σοβαρά ζητήματα της χώρας μας όπως το μεταναστευτικό – προσφυγικό και η νησιωτικότητα.
«Η ιδιαιτερότητα της Ελλάδας είναι η νησιωτικότητά της. Αυτή από μόνη της αγγίζει θέματα φυσικών κινδύνων, π.χ. από την κλιματική αλλαγή αναμένουμε συνεχή άνοδο της στάθμης της θάλασσας για τα επόμενα χρόνια, γεγονός που εγκυμονεί πάρα πολλούς κινδύνους. Γι αυτό απαιτείται να δράσουμε αποτελεσματικά για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε αυτούς τους κινδύνους –κυρίως στο νησιωτικό χώρο».
Όσον αφορά την ανάγκη σύστασης μιας «Ευρωπαϊκής Χάρτας Πολιτικής Προστασίας», ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους τοπικούς φορείς και αρχές με στόχο να υπάρχει συνεχής ενημέρωση και προετοιμασία για κάθε ενδεχόμενο. «Μετά το τραγικό συμβάν στο Μάτι, έγινε συνείδηση σε όλους μας ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Γενικώς, θα έλεγα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεται η Πολιτική Προστασία στην Ελλάδα. το βασικό μου σχέδιο είναι η προώθηση (είτε εκλεγώ είτε όχι) της Ευρωπαϊκής Χάρτας Πολιτικής Προστασίας ώστε να συσταθεί σε επίπεδο Ε.Ε. και να αγκαλιάζει όλα τα κράτη – μέλη. Απαιτούνται στρατηγικά βήματα για το πώς θα το πετύχουμε αυτό. Δυστυχώς και σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν είναι ισχυρά αυτά τα μέτρα προστασίας. Απαιτείται ενίσχυση» κατέληξε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου