Επιστολή στους συναρμόδιους υπουργούς με αίτημα τη μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές απέστειλε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριαστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος.

Οπως αναφέρει στην επιστολή προς τους υπουργούς Ευκλείδη Τσακαλώτο, Αλέκο Φλαμπουράρη, Θανάση Θεοχαρόπουλο, και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρη Λιάκο:

«Η ανακοίνωση για τη μείωση συντελεστών ΦΠΑ σε εστίαση και ενέργεια (άμεσα) και στη διαμονή (από 01.01.20), είναι εξέλιξη σε σωστή βάση και κατεύθυνση. Άλλωστε, πρόκειται για μέτρα με γνωστές θετικές επιδράσεις στον τουριστικό τομέα, που έχουν λειτουργήσει αποτελεσματικά και στο παρελθόν.

Θα πρέπει όμως να τονιστεί ότι στην εξαγγελθείσα δέσμη μέτρων απουσιάζει πρόβλεψη για το κομβικό ζήτημα των μεταφορών, παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος συντελεστής ΦΠΑ αυξήθηκε, από το 2015, από 13% σε 24%.

Υπενθυμίζεται ότι η υπερφορολόγηση στον κλάδο των μεταφορών επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, αλλά έχει και ευρύτερες κοινωνικές προεκτάσεις, λόγω της νησιωτικότητας της χώρας.

Οποιαδήποτε κίνηση αποκλιμάκωσης φορολογικών συντελεστών οφείλει να υπηρετεί μια συνολική στρατηγική και στο πλαίσιο αυτό ζητούμε την ένταξη σχετικής ρύθμισης στο άμεσο πακέτο παροχών, που χθες εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ