Τοπικές Ειδήσεις

Μανώλη Γλυνό στηρίζει το “ΠΡΑΤΤΩ” του Νίκου Κοτζιά

Τα ονόματα των υποψήφιων περιφερειαρχών που υποστηρίζει το ΠΡΑΤΤΩ και στα ψηφοδέλτια των οποίων συμμετέχουν στελέχη και μέλη του ΠΡΑΤΤΩ, επικεφαλής του οποίου είναι ο Νίκος Κοτζιάς, δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της κίνησης.

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μάη του 2019 μπορούν να αποτελέσουν ορόσημο στη δημοκρατική και αυτοδιοικητική μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας καθότι διεξάγονται (α) στο τέλος πολυειδούς και πολύμορφης κοινωνικής, οικονομικής και θεσμικής κρίσης της χώρας, (β) στην αρχή της μεταπολιτευτικής πορείας και (γ) με το σύστημα της απλής αναλογικής», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Πολιτική Κίνηση.

Στις περιφέρειες

Όσον αφορά τις περιφέρειες, το ΠΡΑΤΤΩ στην Αττική στηρίζει τη Ρένα Δούρου, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τον Γ. Δέδε, στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων τον Θ. Γαλατσιάτο, Κρήτης τον Σταύρο Αρναουτάκη, στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τον Μ. Γλυνό, Κεντρικής Μακεδονίας τον Χ. Γιαννούλη, Θεσσαλίας τον Ν. Τσιλιμίγκα και Στερεάς Ελλάδος τον Δ. Αναγνωστάκη.

Στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας το ΠΡΑΤΤΩ δεν στηρίζει κάποιο υποψήφιο, διότι, όπως αναφέρει, όλοι οι επικεφαλής των συνδυασμών τάχθηκαν ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών παρά τα μεγάλα κέρδη που αυτή φέρνει ειδικά στην περιοχή που θέλουν να διοικήσουν και στον πληθυσμό της.

Επίσης, δεν στηρίζει υποψήφιο στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, διότι ο υποψήφιος περιφερειάρχης που το ΠΡΑΤΤΩ είχε δημόσια δηλώσει, τον Δεκέμβριο του 2018, ότι έχει πρόθεση να στηρίξει αρνήθηκε, όπως αναφέρεται, να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του Έλληνες πολίτες μουσουλμάνους στο θρήσκευμα, ιδιαίτερα Πομάκους και Αλεβίτες, που να είναι ανεξάρτητοι έναντι κάθε τρίτου.

Στους δήμους

Στις μεγάλες πόλεις της χώρας, η Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω στηρίζει για τον Δήμο Αθηναίων τον Παύλο Γερουλάνο, για τον Δήμο Θεσσαλονίκης την Κ. Νοτοπούλου, στη Λάρισα τον Απ. Καλογιάννη, στην Πάτρα τον Γρ. Αλεξόπουλο, στον Πειραιά τον Νίκο Μπελαβίλα, στο Ηράκλειο τον Γ. Σισαμάκη, στο Περιστέρι τον Θ. Καποτά και στην Κομοτηνή τον Γ. Γκαράνη.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθούν στη δημοσιότητα οι δήμαρχοι που στηρίζει το ΠΡΑΤΤΩ πανελλαδικά.

πηγή efsyn.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου