Ειδήσεις

Τέσσερις σύλλογοι ενώνουν τις δυνάμεις τους!

Τις δυνάμεις τους ενώνουν στο διάστημα από τις 8 έως τις 11 Μαΐου η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ο Σύλλογος Αιμοδοτών, το Παράρτημα Ρόδου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ο Σύλλογος Θαλασσαιμικών προκειμένου να τιμηθεί η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας.

«Τιμούμε τον Προστάτη της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ Άγιο Χριστόφορο που είναι ο προστάτης των οδηγών. Μέλη μας θα συμμετέχουν στον Πανηγυρικό Εσπερινό. Επίσης θα μοιραστούν έντυπα σχετικά με την οδική ασφάλεια», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ κ. Ελένη Καρύδη και πρόσθεσε, πως σήμερα, 8 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία από τις 9:00-13:30 στην είσοδο του Δημαρχείου σε συνεργασία με το Σύλλογο Αιμοδοτών.
«Banner με σκίτσο του κ. Μιχάλη Κουντούρη θα αναρτηθεί στην πρόσοψη του Δημαρχιακού Μεγάρου με μήνυμα σχετικά με την οδική ασφάλεια», δήλωσε η κ. Καρύδη.

«Την Κυριακή 11 Μαΐου οι μητέρες της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου θα λάβουμε μέρος στην τελετή παράδοσης του εσωτερικού κεντρικού παρτεριού του Γ.Ν. Ρόδου, που υιοθετήσαμε στην Μνήμη των Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων στη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου», τόνισε η κ. Καρύδη.

Η πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ κ. Καρύδη το απόγευμα της Πέμπτης, 8 Μαΐου θα έχει συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για τις μεταφορές στο Ζάππειο.
«Στις 8 Μαΐου θα έχουμε συνάντηση με τον Ευρωπαίο επίτροπο αρμόδιο για τις μεταφορές. Θα του καταθέσουμε τις προτάσεις μας για την οδική ασφάλεια. Έχουμε ετοιμάσει πολύ καλό υλικό και πιστεύουμε πως η συνάντησή μας θα έχει και ουσιαστικό χαρακτήρα», δήλωσε η κ. Καρύδη.

«Είναι η πρώτη εκδήλωση στην οποία μετέχουμε. Η εμπειρία είναι πρωτόγνωρη. Στις 8 Μαΐου τιμούμε την παγκόσμια ημέρα της Θαλασσαιμίας. Ο κόσμος γνωρίζει τη θαλασσαιμία ως μεσογειακή αναιμία. Είναι κληρονομική ασθένεια και όχι μεταδοτική. Οι ασθενείς πρέπει να μεταγγίζονται συχνά. Έχουμε καλή συνεργασία με το Σύλλογο Αιμοδοτών, πρέπει να περάσουμε μηνύματα στον κόσμο για να έρθει πιο κοντά μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου θαλασσαιμικών κ. Χρήστος Μανέττας.

«Η κοινωνία που βιώνουμε είναι ορισμένες φορές σκληρή και απάνθρωπη. Τα ιδανικά και οι αξίες συρρικνώνονται. Προσπαθούμε να χαράξουμε ακτίνες φωτός ώστε να χαθεί το σκοτάδι. Για μας η αιμοδοσία είναι η υπέρτατη κίνηση ανθρωπιάς. Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε και τους συνανθρώπους. Τη ζωή δεν μπορούμε να την αγοράσουμε. Μπορούμε όμως να τη χαρίσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών κ. Φιλήμονας Νικολάου.

«Η 8η Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού. Θα προσπαθήσουμε εκείνη την ημέρα να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο. Θα πραγματοποιήσουμε ασκήσεις απεγκλωβισμού από τούνελ, από τρακαρισμένο όχημα, από εκπαιδευμένους εθελοντές διασώστες. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το πρωί της Πέμπτης και θα διαρκέσουν ως το βράδυ. Ενώνουμε τα χέρια και ζητάμε τη στήριξη όσων ενδιαφέρονται για μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Κώστας Τζάνος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου