Ειδήσεις

Πώς ψηφίζουμε στις Περιφερειακές Εκλογές

Του Δημήτρη Γρηγοριάδη, υποψήφιου Περιφερειακού Σύμβουλου με τη Νησιωτική Ανατροπή και τον Μπενέτο Σπύρου.

Μερικά χρήσιμα πράγματα που πρέπει να ξέρουμε ενόψει των Περιφερειακών εκλογών.
1. Πόσους σταυρούς βάζουμε;
• Για την ενότητα Ρόδου που περιλαμβάνει τη Ρόδο, τη Σύμη, το Καστελόριζο, την Τήλο και τη Χάλκη βάζουμε τέσσερις (4) σταυρούς
• Για την ενότητα Κω που περιλαμβάνει Κω και Νίσυρο βάζουμε δύο (2) σταυρούς
• Επίσης δύο (2) σταυρούς βάζουμε για την ενότητα Καλύμνου που περιλαμβάνει Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, Λειψούς, Αστυπάλαια και Αγαθονήσι.
• Για την ενότητα Καρπάθου που περιλαμβάνει Κάρπαθο και Κάσο βάζουμε ένα (1) μόνο σταυρό. Ένα (1) σταυρό βάζουμε και σε όλες τις Κυκλάδες
2. Βάζουμε σταυρό στον υποψήφιο Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη;
• Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης αλλά και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης δεν χρειάζονται σταυρό για την εκλογή τους. Εάν ωστόσο έχουν τεθεί σταυροί αυτό δεν αποτελεί αιτία ακύρωσης του ψηφοδελτίου.
3. Πόσοι σύμβουλοι εκλέγονται;
• Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου θα εκλεγούν 51 σύμβουλοι, 31 για την πλειοψηφία και 20 για τη μειοψηφία. Η ενότητα Ρόδου εκλέγει 22 συμβούλους συνολικά, η Κως 7, η Κάλυμνος 4 και η Κάρπαθος 1. Τα Δωδεκάνησα λοιπόν εκλέγουν 34 συμβούλους και οι Κυκλάδες 17.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου