Τοπικές Ειδήσεις

Φωνητικά μηνύματα από το Δήμο Ρόδου σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Κατόπιν πρωτοβουλίας του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη Κ.Ε.Π. και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ιωάννης Καμπούρης σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Επιχειρησιακής Ετοιμότητας στις δημοτικές ενότητες Αταβύρου και Καμείρου κ. Νεκτάριο Φλοσκάκη, προχωρούν στην εφαρμογή ειδικού συστήματος με ηχεία που θα μεταδίδουν, συγκεκριμένα φωνητικά μηνύματα – ειδοποιήσεις στους πολίτες σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Όπως δήλωσε χτες ο κ. Φλοσκάκης:
«Τα μηχανήματα αυτά, θα τοποθετηθούν κατ’ αρχήν πιλοτικά σε δέκα σημεία πάνω στο νησί, που θα ειδοποιούν έγκαιρα τους πολίτες για τυχόν έκτακτα συμβάντα (σεισμό, πυρκαγιά, πλημμύρες, έντονα καιρικά φαινόμενα κ.λπ.) Αυτό θα είναι ένα σύστημα που θα συνδέεται με κεντρικό κόμβο στο δημαρχείο ώστε να είναι όλα υπό έλεγχο. Αργότερα, θα επανεξετάσουμε τη λειτουργία του και θα προχωρήσουμε σε τοποθέτηση μηχανημάτων σε όλο το νησί, σε χωριά κ.λπ. Εμείς θέλουμε να υπάρχει ολική κάλυψη του νησιού σε σημεία που χρήζουν προτεραιότητας όπως, η Ιαλυσός (λόγω της Φιλερήμου), ο Αρχάγγελος, η Κοιλάδα Πεταλούδων, η Σορωνή (Άγιος Σουλάς), ο Έμπωνας, ο Προφήτης Ηλίας και τα Σιάννα, τ’ Απόλλωνα, ο Ασκληπειός, η Απολακκιά (στα νοτιότερα σημεία)».
Ο κ. Γ. Καμπούρης υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Είναι προσωπική επιθυμία του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, να συνυπάρξουν η Πολιτική Προστασία με την Διεύθυνση Νέων Τεχνολογιών. Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο επιλέξαμε και θα αναζητήσουμε ειδικό κωδικό στον προϋπολογισμό, ώστε να γίνει η προμήθεια του εξοπλισμού και η εγκατάσταση –σε πρώτη φάση σε πιλοτικό στάδιο. Εφόσον εξετάσουμε πώς λειτουργεί στην πράξη, θα προχωρήσουμε στην τοποθέτηση μηχανημάτων τόσο σε κάθε χωριό όσο και σε χώρους, όπως η Κοιλάδα των Πεταλούδων, ο Προφήτης Ηλίας, οι Επτά Πηγές κ.λπ.»
Όπως διευκρίνισαν οι αντιδήμαρχοι, πρόκειται για ειδικά ηχεία που θα μεταδίδουν εγκαίρως, συγκεκριμένα φωνητικά (μαγνητοφωνημένα) μηνύματα – ειδοποιήσεις στους πολίτες σε καταστάσης έκτακτης ανάγκης.
Το σύστημα θα συνδεθεί με την Πολιτική Προστασία και με το Επιχειρησιακό Κέντρο που θα δημιουργηθεί στο δημαρχιακό μέγαρο, ώστε να παρακολουθούνται ανά πάσα στιγμή όλοι οι οικισμοί στο νησί της Ρόδου και να ελέγχεται η κατάσταση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου