Τοπικές Ειδήσεις

Δράσεις του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

Η Διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, σε άμεση και καθημερινή συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, συνεχίζουμε από κοινού να προτείνουμε λύσεις και να κάνουμε παρεμβάσεις προς διάφορες κατευθύνσεις, για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του Σχολείου, αλλά και να διοργανώνουμε δράσεις με φορείς του τόπου μας, για τους/τις μαθητές/τριες και τους γονείς-κηδεμόνες, ώστε να υπάρχει ενημέρωση, εμπλουτισμός δεξιοτήτων, ανάπτυξη σχέσεων.

Το περιβάλλον των ηλεκτρονικών online πλατφορμών, μας βοηθάει να έρθουμε πιο κοντά ως σχολική κοινότητα, αυτήν την περίοδο που έχουμε απομακρυνθεί από το φυσικό τόπο συνάντησης: το Σχολείο μας.

Το τελευταίο διάστημα οργανώσαμε:

· Εκδήλωση-συζήτηση κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, με την επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κα. Ελένη Νικολάου.

· Εκδήλωση-διάλεξη «Επανάσταση και Διπλωματία», για το ρόλο της διπλωματίας και των ανθρώπων του πνεύματος στην προσπάθεια οργάνωσης και κατοχύρωσης της Επανάστασης του 1821, από τον καθηγητή του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Σπύρο Συρόπουλο.

· Ενημέρωση για τις ψηφιακές πλατφόρμες του Δήμου Ρόδου και τις δυνατότητες έκδοσης ηλεκτρονικών online πιστοποιητικών και εγγράφων, καθώς και το σχεδιασμό για την έξυπνη πόλη, από τον Αντιδήμαρχο Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη, Κ.Ε.Π., Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γιάννη Καμπούρη.

Μία σημαντική αναγνώριση του μουσικού πλούτου της Ρόδου και των Δωδεκανήσων, καθώς και του Σχολείου μας, ήρθε με την υποστήριξη του βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Ιωάννη Παπά από εφημερίδα πανελλήνιας κυκλοφορίας, στην οποία υπήρχε δωρεάν ψηφιακός δίσκος (cd) με τίτλο «Ελεύθερα Δωδεκάνησα: σκοποί και τραγούδια για την Ένωση με την Ελλάδα», που δημιουργήθηκε από το Σχολείο μας, σε συνεργασία με καθηγητές, μαθητές/τριες και άλλους μουσικούς της Ρόδου.

Μαθητές και μαθήτριες συμμετέχουν σε διαδικτυακές δράσεις, με τη στήριξη εκπαιδευτικών: α) Στο πρόγραμμα «Προσομοίωση Ευρωπαϊκών Θεσμών: Μαθαίνοντας την Ε.Ε.», β) στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου «Το θέατρο στο νέο σχολείο» (μετά από επιλογή), β) στην εκπαιδευτική ημερίδα «6η αίσθηση, το παιχνίδι από το μέλλον», ενώ όπως και πέρσι δ) θα συμμετέχουν σε διαδικτυακές online συναυλίες μαζί με Μουσικά Σχολεία και Σχολές από πόλεις όλου του κόσμου.

Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, σύμφωνα με το νόμο, θα ανακοινώσει την έναρξη της διαδικασίας αιτήσεων από κηδεμόνες μαθητών/τριών της ΣΤ Δημοτικού που επιθυμούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις για την Α’ Γυμνασίου. Σημειώνουμε ότι αυτές οι «μουσικές δοκιμασίες» δεν απαιτούν γνώση μουσικού οργάνου ή θεωρητικών μουσικής. Περισσότερες λεπτομέρειες στα τηλέφωνα του Σχολείου: 2241067850, 2241065651 και στην ιστοσελίδα μας: www.musicschoolrhodes.gr.

Εκ της Διευθύνσεως και του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μ.Σ.Ρ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου