ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τσίπρας από την Τήλο: Το φετινό Πάσχα σηματοδοτεί το πέρασμα σε νέα εποχή ελπίδα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
87
Μέγεθος γραμμάτων

«Μετά από οκτώ ολό­κλη­ρα χρό­νια εί­μα­στε στη θέση να αι­σιο­δο­ξού­με και να ελ­πί­ζου­με ξανά. Αντέ­ξα­με στα δύ­σκο­λα, ο λαός μας άντε­ξε τις προ­κλή­σεις και χάρη στις αστεί­ρευ­τες δυ­νά­μεις του κα­τά­φε­ρε να ξα­να­στή­σει τη χώρα στα πόδια της», δή­λω­σε από την Τήλο.

«Ο φε­τι­νός εορ­τα­σμός του Πάσχα ση­μα­το­δο­τεί το πέ­ρα­σμα σε μια νέα εποχή ελ­πί­δας και αι­σιο­δο­ξί­ας, το πέ­ρα­σμα στη με­τα­μνη­μο­νια­κή εποχή», επι­σή­μα­νε ο πρω­θυ­πουρ­γός Αλέ­ξης Τσί­πρας, στη διάρ­κεια της δή­λω­σης που έκανε από την ακρι­τι­κή Τήλο για τις γιορ­τές του Πάσχα.

Ο πρω­θυ­πουρ­γός έστει­λε μή­νυ­μα ελ­πί­δας και αι­σιο­δο­ξί­ας, λέ­γο­ντας πως με απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα και σύ­νε­ση ο ελ­λη­νι­κός λαός θα αντα­πο­κρι­θεί και στις σύγ­χρο­νες προ­κλή­σεις. Πρό­σθε­σε πως ο ελ­λη­νι­κός λαός υπε­ρα­σπί­ζε­ται τις πα­ναν­θρώ­πι­νες αξίες της ελευ­θε­ρί­ας, της δη­μο­κρα­τί­ας, της κοι­νω­νι­κής δι­καιο­σύ­νης, της αλ­λη­λεγ­γύ­ης στον συ­νάν­θρω­πο και τώρα που η Ελ­λά­δα ξα­να­πα­τά­ει στα πόδια της είναι και θα πα­ρα­μεί­νει πυ­λώ­νας ασφά­λειας και στα­θε­ρό­τη­τας σε μια ευ­ρύ­τε­ρα απο­στα­θε­ρο­ποι­η­μέ­νη πε­ριο­χή.

Ολό­κλη­ρη η δή­λω­ση του πρω­θυ­πουρ­γού έχει ως εξής:

«Θέλω να ευ­χη­θώ σε όλους τους Έλ­λη­νες και σε όλες τις Ελ­λη­νί­δες χρό­νια πολλά και καλό Πάσχα. Ο φε­τι­νός εορ­τα­σμός του Πάσχα ση­μα­το­δο­τεί το πέ­ρα­σμα σε μια νέα εποχή ελ­πί­δας και αι­σιο­δο­ξί­ας. Το πέ­ρα­σμα στη με­τα­μνη­μο­νια­κή εποχή. Μετά από οκτώ ολό­κλη­ρα χρό­νια εί­μα­στε στη θέση να αι­σιο­δο­ξού­με και να ελ­πί­ζου­με ξανά. Αντέ­ξα­με στα δύ­σκο­λα, ο λαός μας άντε­ξε τις προ­κλή­σεις και χάρη στις αστεί­ρευ­τες δυ­νά­μεις του κα­τά­φε­ρε να ξα­να­στή­σει τη χώρα στα πόδια της.

Σή­με­ρα, λοι­πόν, μπο­ρού­με να εί­μα­στε πιο αι­σιό­δο­ξοι. Ταυ­τό­χρο­να, όμως, μπο­ρού­με να έχου­με και όλα τα δι­δάγ­μα­τα, ώστε να μην ξα­να­βρε­θού­με σε αυτήν τη δύ­σκο­λη στιγ­μή, που βρε­θή­κα­με πριν από οκτώ χρό­νια. Και, όπως αντέ­ξα­με στις προ­κλή­σεις -με πίστη, απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα και πεί­σμα- έτσι θα αντα­πο­κρι­θού­με και στις σύγ­χρο­νες προ­κλή­σεις, με απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα και με σύ­νε­ση.

Γιατί ο λαός μας υπε­ρα­σπί­ζε­ται πα­ναν­θρώ­πι­νες οι­κου­με­νι­κές αξίες, τις αξίες που γέν­νη­σε ο ελ­λη­νι­κός πο­λι­τι­σμός, την ελευ­θε­ρία, τη δη­μο­κρα­τία, την κοι­νω­νι­κή δι­καιο­σύ­νη, την αλ­λη­λεγ­γύη στο συ­νάν­θρω­πο. Αυτές τις πα­ναν­θρώ­πι­νες αξίες υπε­ρα­σπι­ζό­μα­στε. Και τώρα που η Ελ­λά­δα ξα­να­πα­τά­ει στα πόδια της είναι και θα πα­ρα­μεί­νει πυ­λώ­νας ασφά­λειας και στα­θε­ρό­τη­τας σε μια ευ­ρύ­τε­ρα απο­στα­θε­ρο­ποι­η­μέ­νη πε­ριο­χή.

Θέλω από εδώ, από την ακρι­τι­κή Τήλο, από τα ανα­το­λι­κό­τε­ρα σύ­νο­ρα της Ευ­ρω­παϊ­κής Ένω­σης, να με­τα­φέ­ρω μή­νυ­μα ελ­πί­δας και αι­σιο­δο­ξί­ας, αλλά και τις ευχές μου στον κα­θέ­να και στην κα­θε­μιά, ξε­χω­ρι­στά, για δύ­να­μη, πίστη, αι­σιο­δο­ξία, δη­μιουρ­γία. Χρό­νια πολλά και καλό Πάσχα σε όλους και σε όλες».

Νω­ρί­τε­ρα ο πρω­θυ­πουρ­γός ολο­κλή­ρω­σε την επί­σκε­ψή του στο στρα­τό­πε­δο της Διοί­κη­σης Άμυ­νας Νήσου Τήλου, με­τα­δί­δει το ΑΠΕ. Ο Αλ. Τσί­πρας ξε­να­γή­θη­κε στους χώ­ρους του στρα­το­πέ­δου, συ­νο­μί­λη­σε με τους φρου­ρούς του Αι­γαί­ου, αντάλ­λα­ξε ευχές, τσού­γκρι­σε κόκ­κι­να αυγά και ζή­τη­σε να μάθει πλη­ρο­φο­ρί­ες για τη ζωή και τα σχέ­διά τους.

Νω­ρί­τε­ρα ο πρω­θυ­πουρ­γός ολο­κλή­ρω­σε την επί­σκε­ψή του στο στρα­τό­πε­δο της Διοί­κη­σης Άμυ­νας Νήσου Τήλου.

Ο Αλ. Τσί­πρας ξε­να­γή­θη­κε στους χώ­ρους του στρα­το­πέ­δου, συ­νο­μί­λη­σε με τους φρου­ρούς του Αι­γαί­ου, αντάλ­λα­ξε ευχές, τσού­γκρι­σε κόκ­κι­να αυγά και ζή­τη­σε να μάθει πλη­ρο­φο­ρί­ες για τη ζωή και τα σχέ­διά τους.

Μετά το στρα­τό­πε­δο ο κ. Τσί­πρας επι­σκέ­φθη­κε το Κέ­ντρο Φι­λο­ξε­νί­ας Προ­σφύ­γων στην Τήλο όπου φι­λο­ξε­νού­νται πε­ρί­που 40 πρό­σφυ­γες από τη Συρία, μί­λη­σε μαζί τους και τους πρό­σφε­ρε δώρα, ενώ παι­διά των προ­σφύ­γων του πρό­σφε­ραν μια χει­ρο­τε­χνία που δεί­χνει την υφή­λιο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.