Ειδήσεις

Τοποθέτηση Δημήτρη Γάκη για τη στήριξη των αναπτυξιακών εργαλείων και δομών της Ρόδου

Με ουσιαστικές παρεμβάσεις υπέρ των δομών πολιτικής προστασίας και τα αναπτυξιακά εργαλεία της Ρόδου τοποθετήθηκε χθες (07.04.14) στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Δημήτρης Γάκης. Στη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου περί «επειγουσών ρυθμίσεων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών», ο βουλευτής Δ/νήσου επισήμανε την ανάγκη αποσαφήνισης σχετικού άρθρου του νομοσχεδίου για τη δυνατότητα προγραμματικών συμβάσεων με αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες, αναφερόμενος στο πετυχημένο παράδειγμα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ στη Ρόδο, η οποία έχει συμβάλει τα μέγιστα στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στο νησί. Σημειώνοντας την ανάγκη καλύτερης διατύπωσης του άρθρου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε «.. να μην οδηγηθούμε (με τη διατύπωση του άρθρου) σε άλλους ατραπούς, εκεί όπου μπορεί να δημιουργηθούν παρατράγουδα που αφορούν στην αντικατάσταση υπηρεσιών και του δήμου και του κράτους με την ανάθεσή τους σε ιδιωτικούς φορείς».

Μετά την παρέμβαση του Δημήτρη Γάκη ήρθε νομοτεχνική βελτίωση που αφορά μόνο στους νησιωτικούς νησιωτικούς Δήμους.
Ο βουλευτής Δ/νησου, μίλησε επίσης πάνω σε βουλευτική τροπολογία που έχει κατατεθεί και αφορά στην ανανέωση των συμβάσεων ακινήτων που ανήκουν σε δήμους. «Είναι αλήθεια ότι στη Ρόδο, όπου ο δήμος έχει πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία, έχει ουσιαστικά μπλοκάρει το θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων, με αποτέλεσμα ο δήμος να μην έχει τη δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων που έχουν λήξει και ουσιαστικά να μην αναπροσαρμόζονται τα μίσθια και έτσι να χάνονται ίσως κάποιοι πόροι από το δήμο. Θέλει και εκεί μια προσοχή. Μέχρι τώρα δινόταν αυτή η δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων σε καταστήματα τουριστικής χρήσεως.

Τώρα φαίνεται ότι δίνεται σε όλη την ιδιωτική και δημοτική περιουσία η δυνατότητα να ανανεωθούν αυτές οι συμβάσεις που έχουν συμπληρώσει δωδεκαετία…. Θέλω να αναφέρω, ότι στο παράδειγμα των προβλημάτων της Ρόδου πρέπει να δοθεί λύση και το πρόβλημα αυτό το αντιμετωπίζει σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό η τροπολογία…», είπε.
Τέλος, ο Δημήτρης Γάκης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και επισήμανε σχετικά διορθωτικά σημεία από τροπολογία που έχει καταθέσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε σχετικό – εκλογικό νομοσχέδιο. Όπως τόνισε ο βουλευτής «… στη Ρόδο, οι δημοτικές ενότητες, που καλύπτουν το 96% του πληθυσμού της Ρόδου, κατοχυρώνονται στον πλειοψηφούντα συνδυασμό και αν ο πλειοψηφών συνδυασμός προέρχεται από το δεύτερο γύρο και έχει μικρότερο ποσοστό από τον πρώτο του πρώτου γύρου, τότε καταλαβαίνετε ότι υπάρχει μία στρέβλωση της λαϊκής κυριαρχίας και της επιλογής των πολιτών». Αυτή την «αδικία» διορθώνει θεσμικά η ρύθμιση που κατατέθηκε, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου