Ειδήσεις

Επίσκεψη σε περιφερειάρχη και δήμαρχο του νέου διοικητή της ΠΥΡ

Τον νέο διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου κ. Χρήστο Γκολφίνο δέχθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στ. Κουσουρνάς, στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών επισκέψεων και επαφών γνωριμίας που πραγματοποιεί ο πρώτος.

Ο νέος διοικητής και ο δήμαρχος Ρόδου συζήτησαν για την ιδιαιτερότητα των νησιών, τα οποία είναι πιο ευάλωτα, λόγω καιρικών συνθηκών, για περισσότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με την ηπειρωτική χώρα, ενώ ο κ. Κουσουρνάς ενημέρωσε τον νέο διοικητή για το ρόλο των εθελοντικών ομάδων της Ρόδου σε θέματα πολιτικής προστασίας, για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή, στο πλαίσιο του νέου νομοθετικού πλαισίου για την Αυτοδιοίκηση, αλλά και για τα πολλά γραφειοκρατικά προσκόμματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι και που κάποιες φορές αποδεικνύονται καταλυτικά, καθώς εμποδίζουν την έγκαιρη και αποτελεσματική δράση.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο νέος διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρόδου κ. Χρήστος Γκολφίνος στον Περιφερειάρχη. Έγινε διεξοδική συζήτηση για την προετοιμασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εν όψει και της θερινής περιόδου και αναλύθηκαν επιμέρους πτυχές των ενεργειών και των δράσεων από πλευράς Πυροσβεστικής αλλά και των τοπικών φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και των εθελοντικών ομάδων.

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο διευκολύνει το έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης σε σχέση με τις εθελοντικές ομάδες δεν δίνει όμως οριστική λύση στα πολλά προβλήματα κυρίως λόγω της υπέρμετρης γραφειοκρατίας και των αγκυλώσεων που επιβάλλει σε ότι αφορά τον ενεργότεροι ρόλο της Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού στην δασοπροστασία και την πυροπροστασία. Ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε τον νέο διοικητή πως η Περιφέρεια όπως πάντα θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός στην προσπάθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τόσο στο στάδιο της πρόληψης όσο και της καταστολής των δασικών πυρκαγιών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου