Ειδήσεις

Πάνω από 50 τουρκικές παραβιάσεις σε μία ημέρα στο Αιγαίο

Κατακόρυφα αυξήθηκαν σήμερα οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, με υπερπτήση, παραβάσεις και 51 παραβιάσεις, παράλληλα με την τελευταία – ουσιαστικώς –  μέρα της διεξαγόμενης μεγάλης διακλαδικής τους ασκήσεως «Γαλάζια Πατρίδα», η οποία ως γνωστόν ολοκληρώνεται αύριο με τη φάση της «αποενημερώσεως» (“debriefing”) .

Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα, σήμερα, 1 σχηματισμός με 2 μαχητικά αεροσκάφη F-16 και άλλα 2 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας τύπου CN-235 της Αεροπορίας των Ναυτικών Δυνάμεων της γείτονος, συνολικώς 4 αεροσκάφη, από τα οποία τα 2 μαχητικά ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 3 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) του FIR Αθηνών και 51(!) παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ), στις περιοχές του Βορειοανατολικού, Κεντρικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου. Από τις προαναφερθείσες 51 παραβιάσεις του ΕΕΧ, οι 30 πραγματοποιήθηκαν από το ένα CN-235 και οι άλλες 21 από το «ζεύγος» των F-16.

Δεν σημειώθηκε καμία «εικονική αερομαχία» (εμπλοκή) με τα μαχητικά αεροσκάφη «ετοιμότητας» της Ελληνικής αεραμύνης, που απογειώνονται, όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις για να τα αναχαιτίσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μία εκ των ανωτέρω παραβιάσεων του ΕΕΧ ήταν η υπερπτήση που πραγματοποίησε το «ζεύγος» των τουρκικών F-16 στις 12:12 άνωθεν της νησίδος Μαυρίας στα Ανατολικά της Αμοργού, πετώντας στα 18.000 πόδια.

«Τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και την πάγια πρακτική» σημειώνει το ΓΕΕΘΑ.

πηγή newpost.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου