Τοπικές Ειδήσεις

Επίσκεψη του Δ. Κρητικού στον ΑΗΣ Σορωνής

Συνάντηση με το διευθυντή του ΑΗΣ Σορωνής Μιχάλη Παρδακά, είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Ροδίων Δημήτρης Κρητικός στο πλαίσιο των ενημερωτικών του επαφών, με τις τοπικές αρχές και τους φορείς του νησιού.

 

Ο κ. Κρητικός που συνοδευόταν από τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Σορωνής Αντώνη Σαββάκη, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον διευθυντή του εργοστασίου, γύρω από τη λειτουργία των δύο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στο νησί της Ρόδου, και να θέσει το πρόβλημα των συνεχιζόμενων διακοπών.

 

Άλλωστε και ως δήμαρχος Καμείρου, είχε συνεχή και στενή συνεργασία με τη διεύθυνση του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Σορωνή, για ζητήματα που αφορούσαν τη λειτουργία του, καθ’ όλο το διάστημα της θητείας του.

 

Με την ευκαιρία ο κ. Κρητικός, μετέφερε τις διαμαρτυρίες και την ανησυχία κατοίκων και επιχειρηματιών για τις συχνές και πολύωρες πολλές φορές διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, που κινδυνεύουν να εκθέσουν τον προορισμό και να προκαλέσουν ανυπολόγιστες ζημιές στην τοπική οικονομία, αν συνεχιστούν και το καλοκαίρι.

Για το λόγο αυτό, τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση και να αποκατασταθεί η ομαλότητα στην τροφοδότηση.

 

Ο κ. Παρδακάς από την πλευρά του, διαβεβαίωσε ότι η λειτουργία και των δύο εργοστασίων του νησιού διασφαλίζει την επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας για τις ανάγκες χειμώνα-καλοκαίρι, προσθέτοντας ότι για την ακόμα καλύτερη λειτουργία της νέας μονάδας στη νότια Ρόδο, θα γίνουν και οι προσλήψεις που προβλέπονται.

 

Συζήτηση έγινε όμως και για τις εναλλακτικές μορφές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και την προοπτική ανάπτυξής τους που υπάρχει στο νησί, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, ενώ το ενδιαφέρον περιστράφηκε και γύρω από το τη διασύνδεση της Ρόδου και των νησιών της Δωδεκανήσου με την ηπειρωτική χώρα μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου, ένα έργο που σε βάθος χρόνου θα εξασφαλίσει ακόμα μεγαλύτερη επάρκεια στην ηλεκτρική ενέργεια.

Γραφείο Τύπου

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου