ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για την ημέρα της γυναίκας: “Να σκεφτούμε την γυναίκα πρόσφυγα”

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Παυλόπουλος

Κατά τη φετινή Ημέρα της Γυναί­κας οφεί­λουμε να σκε­φτούμε την γυναίκα που την εξου­θε­νώ­νει και την περι­θω­ριο­ποιεί ως άνθρωπο η προ­σφυ­γική και ανθρω­πι­στική κρίση, η οποία παίρνει πια παγκό­σμιες δια­στά­σεις, επι­ση­μαί­νει ο Πρό­ε­δρος της Δημο­κρα­τίας κ. Προ­κό­πης Παυ­λό­που­λος στο μήνυμά του για τη σημε­ρινή Παγκό­σμια Ημέρα της Γυναί­κας .

Όπως υπο­γραμ­μί­ζει ο κ. Παυ­λό­που­λος, «η Ημέρα της Γυναί­κας είναι, παρα­δο­σια­κώς, αφε­τη­ρία βαθειάς περι­συλ­λο­γής και ειλι­κρι­νούς συνει­δη­το­ποί­η­σης του πολυ­σχι­δούς, πολυ­σή­μα­ντου και γι’ αυτό καθο­ρι­στι­κού ρόλου της τόσο στο πεδίο της ανθρώ­πι­νης δημιουρ­γίας εν γένει, όσο και στο πεδίο δια­μόρ­φω­σης της κοι­νω­νι­κής δομής και θωρά­κι­σης της κοι­νω­νι­κής συνοχής».

Και κατα­λή­γει με την επι­σή­μανση ότι «Αν αυτή η εξου­θέ­νωση και περι­θω­ριο­ποί­ηση της Γυναί­κας συνε­χι­σθεί, και μάλιστα επι­δει­νού­μενη, τούτο θα σημάνει, σχεδόν νομο­τε­λεια­κώς, την παρακ­μιακή πορεία της ανθρώ­πι­νης δημιουρ­γίας και την στα­διακή απο­σύν­θεση του κοι­νω­νι­κού ιστού».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.