Ευρεία σύσκεψη με την παρουσία των τοπικών εκπροσώπων του Τουρισμού και εκπροσώπων του Ομίλου TUI ενόψει της διοργάνωσης του παγκόσμιου συνεδρίου της TUI τον προσεχή Απρίλιο, πραγματοποιήθηκε χτες στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ρόδου. Συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Αντ. Καμπουράκης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γ. Πάππου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων κ. Π. Τοκούζης, ο Αστ/κός Δ/ντής κ. Καληωράκης, ο εκπρόσωπος του ΕΟΤ κ. Αγ. Ξάνθης, η αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηϊωάννου, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων κ.ά. Στην τοποθέτησή του, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος επισήμανε μεταξύ άλλων πως το Συνέδριο είναι πολύ σημαντικό για την Ρόδο όπου θα τεθούν θέματα που έχουν να κάνουν με την δράση του Τουρισμού και τις αεροπορικές συνδέσεις: «Στόχος μας είναι η συνεργασία μας με την TUI αλλά και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου». Αναφέρθηκε ακόμη στο αεροδρόμιο Ρόδου, που απαιτεί επέκταση θέσεων στάθμευσης για αεροπλάνα και στο λιμάνι, που παραμένει ασφαλής προορισμός και φέτος θα έχει και την ανάλογη, επίσημη πιστοποίηση.

Ο εκπρόσωπος της TUI
Ο εκπρόσωπος της TUI κ. Matthias Bansa (Senior Manager TUI Group Operation Centre & Manager Navigation TUI Group) αφού ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές για την πρόσκληση, είπε ότι είναι η πρώτη του φορά που επισκέπτεται την Ρόδο εκτός τουριστικής περιόδου: «Η Ελλάδα δεν είναι μόνο μια όμορφη χώρα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού αλλά και μέσα στον χειμώνα, τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τα στοιχεία, μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα θα είναι και πάλι ο ‘τουριστικός νικητής’. Μόνον την περασμένη χρονιά, ο κλάδος του Τουρισμού έδωσε εργασία σε πολλούς ανθρώπους (πάνω από 50.000 θέσεις) και η TUI Group υποστηρίζει αυτή την δράση με νέες ταξιδιωτικές προσφορές –κυρίως κατά την διάρκεια της τουριστικής σεζόν αλλά και πέραν αυτής, Μάρτιο – Απρίλιο και Οκτώβριο – Νοέμβριο, με σημείο αιχμής την Κρήτη και την Ρόδο. Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ένας από τους στόχους που αφορούν την πολιτική της Ελλάδας στον Τουρισμό, να προσελκύσει, δηλαδή περισσότερους επισκέπτες και πέρα από την κυρίως τουριστική περίοδο με απώτερο στόχο, την γνωστή ‘επιμήκυνση’. Εμείς πιστεύουμε ότι η Ελλάδα και τα νησιά, έχουν να προσφέρουν πολύ περισσότερα και κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου, όπως την δημοφιλή ελληνική φιλοξενία και την μοναδική πολιτιστική κληρονομιά. Γνωρίζουμε όλοι μας ότι υπάρχει η οικονομική κρίση, αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι πως υπάρχει προοπτική ανάπτυξης σε αυτή την χώρα. Η TUI Group έχει πολλά σχέδια για την Ελλάδα, με πρώτο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, και με δεδομένο ότι φέτος θα λειτουργήσουν νέα ξενοδοχεία, εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε περισσότερο στις συνεργασίες μας».
Όπως ανέφερε, η καταγεγραμμένη ικανοποίηση των πελατών από τα ξενοδοχεία έχει αυξηθεί κατά 8,5 μονάδες στις 10 –ένα πολύ καλό ποσοστό. Επιπλέον, η ποιότητα δεν ήταν ποτέ καλύτερη σε σχέση με την σημερινή και τόνισε: «Δεν είμαστε μόνο συνεργάτες της Ελλάδας, είμαστε φίλοι. Και η φιλία ανάμεσα στην Γερμανία και την Ελλάδα, είναι βαθιά και ιστορική. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός πως μόνον το 2017, είχαμε 2,5εκ. επισκέπτες που προτίμησαν την Ελλάδα μέσω της TUI Group. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι οι στόχοι μας είναι κοινοί και θέλουμε να αυξήσουμε τις πτήσεις και τα δρομολόγιά μας προς την χώρα σας. Θέλουμε να θέσουμε από εδώ τις βάσεις για την μετέπειτα ανάπτυξη. Είναι σημαντικό το γεγονός πως θα γίνει εδώ το συνέδριό μας. Εύχομαι μια καλή σεζόν σε όλους και θέλω να ακούσω τις προτάσεις σας» δήλωσε ο κ. Bansa.

Ο κ. Αντ. Καμπουράκης
Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Αντώνης Καμπουράκης, υπογράμμισε τα εξής: «Οι μεγάλες προκλήσεις για τον ελληνικό Τουρισμό, απαιτούν και μεγάλες προσπάθειες. Κι αυτές με την σειρά τους απαιτούν να ενώσουμε καλές ιδέες και υγιείς δυνάμεις για τους μεγάλους πρωταγωνιστές του Τουρισμού. Αυτό ακριβώς είναι για εμάς, ο Όμιλος της TUI. Ένας στρατηγικός συνεργάτης που κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια τουριστική αγορά και με μια δυναμική παρουσία για περισσότερο από 50 χρόνια στην Ελλάδα και στην Ρόδο μας. Μέσα στην πορεία αυτών των χρόνων, έχουν σφυρηλατηθεί δεσμοί εμπιστοσύνης και μια καρποφόρα συνεργασία με αμοιβαία οφέλη. Άλλωστε και η επιλογή του Ομίλου TUI να επενδύσει στο νησί μας, είναι ‘ψήφος εμπιστοσύνης’ στην δυναμική του Ροδιακού Τουρισμού. Όπως επίσης το γεγονός πως επελέγη για μία ακόμη φορά η Ρόδος για το συνέδριό του, είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο συνεδριακό Τουρισμό του νησιού μας και στις υποδομές του. Σήμερα, αυτός ο τουριστικός κολοσσός παρέχει πλέον καθετοποιημένες υπηρεσίες με τα αεροπλάνα της TUI Fly και τις αεροπορικές συνδέσεις μέχρι και την διαμονή σε διαφοροποιημένα ξενοδοχεία τα οποία προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες σε υψηλού επιπέδου τουρίστες. Οι μεταξύ μας δεσμοί, η μεταξύ μας εμπιστοσύνη, η αποδεδειγμένη καλή συνεργασία με αμοιβαία οφέλη, δείχνουν πως μπορούμε να κάνουμε και πολλά περισσότερα. Πρώτα και κύρια για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και να για καταπολεμήσουμε μαζί την εποχικότητα καθώς είναι κοινή εκτίμηση πως αυτή συνιστά τροχοπέδη στην τουριστική ανάπτυξη. Όπως επίσης μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα και για την προβολή της Ρόδου μας. Θέλω να τονίσω με έμφαση πως η TUI και οι Ροδίτες ξενοδόχοι είμαστε φυσικοί σύμμαχοι και μέσα σε αυτή την ενεργητική και αποτελεσματική συμμαχία έχουμε να κερδίσουμε μαζί πολλές ακόμη νίκες. Πριν από την άφιξη, από την προσγείωση στην απογείωση, ακόμη ένα καλύτερο και αξιοσέβαστο επίπεδο ικανοποίησης του πελάτη και ανώτερο αριθμό αφίξεων στην Ελλάδα από τα 2,5 εκ. που κι εμείς εργαζόμαστε σκληρά για να πετύχουμε το 2018. Ζούμε σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Απαιτητικό και ανταγωνιστικό. Ο ανταγωνισμός με έναν τρόπο, αντιμετωπίζεται. Με το να είσαι ανταγωνιστικός όμως, πάντα και παντού. Όλοι χρειαζόμαστε συμμάχους, συνένωση δυνάμεων, εν τη ενώσει η ισχύς, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι πρόγονοί μας. Έχουμε και τις ιδέες και τα σχέδια και το όραμα. Στον Τουρισμό κανείς δεν μπορεί να επαναπαύεται στις δάφνες ή τ’ αστέρια του. Κάθε φορά που δουλεύουμε για να πετύχουμε ένα στόχο, θα πρέπει να σκεφτόμαστε ποιος θα είναι ο επόμενος. Αυτή είναι και η φιλοσοφία της TUI που την οδήγησε στην κορυφή» εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την συνεργασία με τον Όμιλο.

Ο κ. Γ. Πάππου
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους της TUI, είπε τα εξής: «Με την συμβολή της TUI θα καταφέρουμε να σχεδιάσουμε μαζί και να φέρουμε σε λειτουργία ένα σχέδιο τουριστικό, πρωτοπόρο για τα ιστορικά χρονικά δεδομένα της χώρας μας. Επί δεκαετίες συζητάμε για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου προσπαθώντας να ‘πουλήσουμε’ το καλό κλίμα, τις παραλίες, το φιλότιμο και την φιλοξενία που χαρακτηρίζει τους Έλληνες ως λαό. Αυτό που έχουμε ξεχάσει και οφείλουμε να το τιμήσουμε, να το προάγουμε και να το βάλουμε στο τραπέζι του σχεδιασμού είναι ο ιστορικός πολιτισμός των χιλιάδων ετών που έχουμε ως μονοπώλιο. Διότι είμαστε η μοναδική χώρα που έχει πολιτισμό πάνω από 2.000 χρόνια. Αυτός βρίσκεται έντονα στην Ρόδο, στα Δωδεκάνησα, και την Μεσαιωνική Πόλη που είναι η μοναδική που κατοικείται στην Ευρώπη. Νομίζω ότι θα μπορέσουμε να επιτύχουμε την όποια επέκταση της τουριστικής περιόδου, θέτοντας ως αιχμή του σχεδιασμού μας, την ιστορία του τόπου μας. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε μαθητικό τουρισμό που αγαπούν τον ελληνικό Πολιτισμό και τις Τέχνες. Επίσης οι φίλοι μας, Γερμανοί πολίτες θα ήθελαν να επισκεφτούν την χώρα μας και τον χειμώνα, αφού έχουμε και υποδομές και κλίμα».
Μίλησαν ακόμη, οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας κ.κ. Γ.Γιαννακάκης, Γ.Υψηλάντης και Π.Τοκούζης, ο κ. Αγ.Ξάνθης, και ο κ. Καληωράκης, που εξέφρασαν άπαντες την ικανοποίηση για την συνεργασία με την TUI και την αισιοδοξία ότι όλα μπορούν να βελτιωθούν για τον Τουρισμό της Ρόδου. Τέλος ο κ. Καληωράκης, είπε: «Η ΕΛΑΣ όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος συμβάλλει στην επικείμενη θερινή περίοδο στην εμπέδωση της ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών στο πλαίσιο των καθηκόντων μας, με την κατάρτιση και εφαρμογή ειδικών σχεδίων δράσης. Αυτό έχει να κάνει με την Τάξη, την Ασφάλεια και τα θέματα Τροχαίας».
Ακολούθησε μια παρουσίαση σε power point των στοιχείων και αποτελεσμάτων του Ομίλου TUI ενώ αργότερα, πραγματοποιήθηκε κλειστή συνάντηση στο γραφείο του κ. Χατζηδιάκου με τους φορείς και τους εκπροσώπους της TUI.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ