Ειδήσεις

Κρούσματα: Σε αρνητικό Top-3 η Ελλάδα, πάνω από ΗΠΑ, Βρετανία

Τις τελευταίες 28 ημέρες, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγράψει τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων κορονοϊού στον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Ωστόσο, υπάρχουν ελάχιστες χώρες, που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα, αναλογικά με τον πληθυσμό τους.

Πρόκειται για χώρες οι οποίες κατέγραψαν τα περισσότερα κρούσματα ανά εκατομμύριο ανθρώπους για την εβδομάδα έως τις 6 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Our World in Data. Μεταξύ αυτών των χωρών είναι η Ιρλανδία, η Ελλάδα και η Δανία.

Την εβδομάδα που έληξε στις 6 Ιανουαρίου, η Ιρλανδία είχε κατά μέσο όρο επτά ημερών 4.020 κρούσματα Covid-19 ανά εκατομμύριο ανθρώπους, σύμφωνα με το Our World in Data. Υπήρχαν 23.817 νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν στη χώρα την Πέμπτη, σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία, σημειώνοντας τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό μέχρι σήμερα.

Η Ελλάδα έχει επίσης υψηλό επιπολασμό του ιού, καταγράφοντας κυλιόμενο μέσο όρο 7 ημερών 3.468 κρουσμάτων ανά εκατομμύριο ανθρώπους την εβδομάδα που έληξε στις 6 Ιανουαρίου.

Την Τρίτη, η χώρα ανέφερε 50.126 νέα κρούσματα καθημερινά και 61 θανάτους, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Μέχρι την Πέμπτη, ο αριθμός αυτός είχε μειωθεί ελαφρώς σε 33.716, ενώ οι ημερήσιοι θάνατοι αυξήθηκαν στους 70.

Τέλος, η Δανία κατέγραψε κατά μέσο όρο 3.334 κρουσμάτων Covid ανά εκατομμύριο ανθρώπους σε 7 ημέρες την εβδομάδα έως τις 6 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τους αριθμούς του Our World in Data.

Πηγή reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου