Τοπικές Ειδήσεις

Συγκέντρωση τροφίμων για μέλη του ξεκινά το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων – Eκκληση για υποβολή αιτήσεων επαναπρόσληψης

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων επαναπρόσληψης για το τη σεζόν 2021. Οι εργαζόμενοι, παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί γύρω από τη σεζόν, προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο, στοχεύοντας κυρίως στην εξασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Θανάσης Σταμούλης, δήλωσε σχετικά με τις αιτήσεις επαναπρόσληψης: «Δεν γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθεί η πανδημία, πότε θα ανοίξει η σεζόν και πόσα ξενοδοχεία θα λειτουργήσουν. Τα μηνύματα για τη Ρόδο είναι γενικώς θετικά, ετοιμαζόμαστε όμως για κάθε ενδεχόμενο. Γι’ αυτό το λόγο καλούμε όλους τους συναδέλφους να σπεύσουν να κάνουν αίτηση επαναπρόσληψης (έως και τις 27 Ιανουαρίου). Μόνο έτσι θα εξασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους για τη νέα σεζόν, όπως άλλωστε έχει επισημάνει και ο υπουργός. Ήταν ξεκάθαρος ο υπουργός, εάν κάποιος δεν κάνει αίτηση επαναπρόσληψης, δεν πιάνει δουλειά σε ξενοδοχείο. Δεν πρέπει λοιπόν να το αμελήσει κανείς». Ο κ. Σταμούλης σημειώνει παράλληλα, ότι τόσο ο ΟΑΕΔ Ρόδου όσο και ο ΟΑΕΔ Αρχαγγέλου διευθέτησαν σε σύντομο χρονικό διάστημα όλες τις εκκρεμότητες των εργαζόμενων, ενώ αντίστοιχες υπηρεσίες σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, καθυστερούν την επεξεργασία των αιτήσεων ανεργίας, με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι πληρωμές. Επισημαίνεται ότι το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων διέθεσε στον ΟΑΕΔ Ρόδου και Αρχαγγέλου αντίστοιχα δύο εργαζόμενους οι οποίοι βοήθησαν στη διεκπεραίωση των αιτήσεων.

Οι εμβολιασμοί κατά
του Covid
Η Διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου είναι θετική στους εμβολιασμούς των εργαζόμενων κατά του Covid-19 σε περίπτωση που απαιτηθεί. Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ποιοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να εμβολιασθούν, πέρα από το υγειονομικό προσωπικό των πρωτοβάθμιων δομών υγείας και τους εκπαιδευτικούς. Στην περίπτωση που απαιτηθεί να εμβολιασθούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, ο κ. Σταμούλης δηλώνει ότι θα πρέπει να υπάρξει η απαιτούμενη μέριμνα, ώστε να εξασφαλισθούν εγκαίρως οι απαιτούμενες δόσεις και να μη χαθεί χρόνος μέχρι την έναρξη των εμβολιασμών.
«Δεν γνωρίζουμε εάν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες ανακοινώσεις. Εάν απαιτηθεί, δεν είμαστε αντίθετοι με τους εμβολιασμούς. Θα πρέπει όμως να εξασφαλισθούν έγκαιρα οι απαιτούμενες δόσεις ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις. Βέβαια θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα και για τους συναδέλφους εκείνους οι οποίοι για πολύ συγκεκριμένους λόγους (υγείας κλπ) δεν μπορούν να κάνουν αυτό το εμβόλιο. Θα πρέπει να δοθεί ειδική άδεια στους συναδέλφους αυτούς για να εργαστούν. Κανένας δεν θα πρέπει να μείνει ξεκρέμαστος», δήλωσε ο κ. Θ. Σταμούλης.
Συγκέντρωση τροφίμων
Η σεζόν του 2020 ήταν από τις δυσκολότερες που βίωσε ποτέ η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία, με τον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων να συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών που υπέστησαν μεγάλο πλήγμα. Σύμφωνα με τον κ. Σταμούλη υπάρχουν αιτήματα από εργαζόμενους που έχουν να κάνουν με την παροχή βοήθειας για την κάλυψη βασικών αναγκών. Για το λόγο αυτό, το Σωματείο πρόκειται να ξεκινήσει διαδικασία συγκέντρωσης και διανομής τροφίμων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου