Τοπικές Ειδήσεις

Λιγότερες οι γεννήσεις και περισσότεροι οι θάνατοι!

Ενδιαφέροντα συμπεράσματα εξάγονται από τα στατιστικά στοιχεία του 2019, αναφορικά με τις γεννήσεις, τους θανάτους, τους γάμους αλλά και τα διαζύγια στο νησί της Ρόδου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα η «δημοκρατική» το 2019 σημειώθηκαν λιγότερες γεννήσεις, περισσότεροι θάνατοι, περισσότερα σύμφωνα συμβίωσης, περισσότεροι πολιτικοί γάμοι αλλά λιγότεροι θρησκευτικοί γάμοι και λιγότερα… διαζύγια.
Αναλυτικότερα τα στοιχεία για το 2019 έχουν ως ακολούθως:

Γεννήσεις: 704
Εκούσιες αναγνωρίσεις τέκνων: 88
Ονοματοδοσίες: 231
Βαπτίσεις: 720
Υιοθεσίες: 03
Διορθώσεις σφαλμάτων και Μεταβολές: 87
Προσβολές πατρότητας: 06
Αλλαγή φύλου: –
Πρόσληψη πατρωνύμου: –
Πράξη αλλαγής επωνύμου: 03

Γάμοι: 199
Πολιτικοί γάμοι που τελέστηκαν στην Δ.Ε. Ρόδου: 122
Ιερολογήσεις πολιτικών γάμων: 79
Σύμφωνα Συμβίωσης: 126
Λύσεις Συμφώνου Συμβίωσης: 13
Διαζύγια: 148
Διορθώσεις σφαλμάτων και Μεταβολές: 10
Έκδοση αδειών πολιτικών γάμων που τελέστηκαν οι γάμοι σε άλλους Δήμους και Δ.Ε. στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού: 57
Προσθήκη επωνύμου: 06

Θάνατοι: 538
Διορθώσεις Σφαλμάτων: 05
Έγγραφα που πρωτοκολλήθηκαν: 10.762

Για το έτος 2018 τα στατιστικά στοιχεία έχουν ως εξής:
Γεννήσεις: 745
Θάνατοι: 478
Βαπτίσεις: 670
Διαζύγια: 167
Γάμοι: 202
Σύμφωνα Συμβίωσης: 72
Πολιτικοί γάμοι που τελέστηκαν στην Δ.Ε. Ρόδου: 114
Έγγραφα που πρωτοκολλήθηκαν: 15.000
Διάφορα άλλα γεγονότα (υιοθεσίες, αναγνωρίσεις, διορθώσεις, ονοματοδοσίες): 590
Λύσεις Συμφώνου Συμβίωσης: 08
Ιερολογήσεις Πολιτικών Γάμων: 84
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
Γ. ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ
Μιλώντας στην «δημοκρατική» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Καμπούρης υπογράμμισε τα εξής:
«Τα ζευγάρια στην Ρόδο, κατά το πλείστον επιλέγουν να παντρευτούν με πολιτικό γάμο ή να συνάψουν σύμφωνα συμβίωσης. Εμείς ως δημοτική αρχή βρισκόμαστε σε μια διαδικασία με την διεύθυνση πληροφορικής, να σχεδιάσουμε και να θέσουμε σε ισχύ το ηλεκτρονικό καλεντάρι για τους πολιτικούς γάμους. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορούν όσα ζευγάρια ενδιαφέρονται να προγραμματίζουν και να κλείνουν τον γάμο τους στην Ρόδο. Όσον αφορά στις τοποθεσίες, θα ψηφίσουμε και νέα μέρη όπως π.χ. το 2ο ελαφάκι προς τον φάρο του Αγίου Νικολάου, στο πίσω μέρος του Καστέλο και άλλα που θα συμφωνήσουμε με το Τοπικό Συμβούλιο Ρόδου. Όσον αφορά στους γάμους στην Λίνδο, το έχει αναλάβει προσωπικά ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης και σε συνεννόηση με τον Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο θα αναζητήσουν λύση. Όσον αφορά τα σύμφωνα συμβίωσης, φαίνεται ότι κερδίζουν έδαφος τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους αλλοδαπούς. Ο καθένας, κάνει τις επιλογές του και ο Δήμος Ρόδου, είναι εδώ για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών. Το ενθαρρυντικό στοιχείο με το οποίο έκλεισε το 2019 είναι ότι οι γεννήσεις είναι περισσότερες από τους θανάτους (αλλά λιγότερες από το 2018)…».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου